Sommerlege for 2000 skolebørn

Foto: Jimmy Rømer
Furesø Sommer Lege finder sted onsdag.
Furesø Sommer Lege finder sted onsdag.

2000 furesøbørn dyster onsdag i 22 idrætsgrene, når Furesø Sommer Lege sætter fokus på børn og bevægelse i skole og idrætsliv. Samarbejdet mellem skolerne og idrætsforeningerne foregår på Farum Park. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For 1300 4.-6. klasses elever starter dagen tidligt, når de på cykel kæmper sig igennem Tour de Furesø og tilsammen tilbagelægger 10.000 kilometer for at nå frem til Farum Park klokken ni.

Men det er kun begyndelsen – derefter skal de 60 klasser dyste mod hinanden i 22 forskellige idrætsgrene sekunderet af dygtige trænere i de lokale idrætsforeninger, som alle har revet dagen ud af kalenderen for hver i sær at vise deres sport frem for næste generation af idrætsudøvere.

Blandt trænerne findes sortbælt-instruktører, danmarksmestre og europamestre. Idrætsgrenene, som de unge prøver kræfter med, inkluderer de store sportsgrene som svømning, håndbold, badminton, basketball, volleyball og tennis, men der tilbydes også sportsgrene, som mange børn sjældent kommer i nærheden af, for eksempel. ultimate frisbee, australsk fodbold, petanque, baseball, boksning, judo, karate, squash og cricket.

Dette hele afsluttes inde på Farum Park Stadion klokken 14-16, hvor alle idrætsgrenene samles til en demonstration for et par tusinde af kommunens 0.-6. klasses elever. Da kan eleverne selv prøve kræfter mod de erfarne trænere.

80 lokale 9. klasses-elever, der inden stævnet er klædt på til opgaven gennem Coach Academy forløbet, assisterer idrætsforeningernes egne instruktører på dagen.