Skolelandbruget rykker nu ud på Furesøs institutioner

I stedet for skolehaveforløb skal der etableres lokale haver, så Furesøs børn stadig kan få jord under neglene

Skolelandbruget rykker nu ud på Furesøs institutioner

De populære skolehaveforløb på Skolelandbruget i Furesø skal nu erstattes af lokale haveprojekter ved skoler og institutioner. Arkivfoto: Mikkel Kjølby

UDELIV Skolelandbruget i Furesø har gennem en årrække haft kommunens skoleklasser til det populære skolehaveforløb, hvor børnene prøver kræfter med at dyrke afgrøder – lige fra at plante frøet til at sætte tænderne i den nyhøstede gulerod.

Og nu vil Skolelandbruget i Furesø i samarbejde med kommunen løfte skolehaven op til en endnu bedre version af sig selv.

Man rykker rødderne op og flytter ud på skolerne og i institutionerne med en vision om, at haverne i endnu højere grad skal blomstre lokalt og være tæt på børnenes hverdag.

Deler ud af tips og tricks

Arbejdet med at etablere de lokale haver er allerede i gang, og naturvejleder Camilla Staugaard har været på besøg flere steder for at tage temperaturen på, hvordan projektet skrider frem.

Hun kommer i den kommende tid til at fungere som konsulent og bidrage med sparring, tips og tricks for at sikre, at den faglige viden kommer med ud til skolehaverne.

Desuden kommer der på hjemmesiden www.skolelandbruget.furesoe.dk instruktionsvideoer og andet materiale, der kan bruges som inspiration af lærere, elever og forældre.

Herudover vil Skolelandbrugets jordlodder nu danne ramme om et inspirationsrum for alle, der vil have ideer eller incitament til at dyrke haver med børn.

Naturvejlederen rykker ud

Da havesæsonen for alvor starter i april, har Camilla Staugaard allerede nu lagt video og materiale op på hjemmesiden, så man kan komme i gang.

Er man tilknyttet en skole eller institution i Furesø Kommune og har brug for, at Camilla Staugaard kigger forbi til lidt råd og sparing,kan hun kontaktes på mail: cast@furesoe.dk eller tlf: 7216 5424. jesl

De populære skolehaveforløb på Skolelandbruget i Furesø skal nu erstattes af lokale haveprojekter ved skoler og institutioner. Arkivfoto: Mikkel Kjølby