Seniorbofællesskaberne bliver et hit

Foto: Fotograf Lars Skov, Jimmy Rømer
190509 Farum, EUvalg- og debatmøde.
  Foto: Lars Skov
190509 Farum, EUvalg- og debatmøde. Foto: Lars Skov © Fotograf Lars Skov

En række nye seniorbofællesskaber skyder op i Furesø Kommune. Målet er at etablere nye senioregnede boliger med mulighed for stærke fællesskaber: Moderne senioregnede boliger, hvor naboerne hjælper hinanden og har gode muligheder for fælles aktiviteter. Det er målet med etableringen af en række nye seniorbofællesskaber i Furesø Kommune, der nu nærmer sig en realisering.

Seks konkrete projekter er i gang. I Farum Midtpunkt er indflytningen i seniorbofællesskabet

»Toppunktet« begyndt i april, og seniorbofællesskabet »Top 13« står klar til juni. De øvrige fire bofællesskaber bliver til virkelighed indenfor de kommende år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Målet er at etablere nye senioregnede boliger med mulighed for stærke fællesskaber beboerne imellem. Udover en god senioregnet bolig til den enkelte kan et seniorbofællesskab for eksempel indeholde et stort fællesrum/hus, fælles gæsteværelse, hobbyrum eller værksteder. De fem af seniorbofællesskaberne bliver lejeboliger, det sjette er planlagt som andelsboliger.

Det glæder borgmester Ole Bondo Christensen (S), at så mange borgere har været interesseret i at gå ind i arbejdet med at etablere seniorbofællesskaber.

– Det er en imponerende ildhu, borgerne har lagt for dagen. Furesø Kommune skal have et varieret boligudbud, der imødekommer forskellige boligbehov i forhold til alder og fysisk formåen. Seniorbofælleskaber er en del af paletten, hvor seniorer får en mere passende bolig, og hvor børnefamilier udefra samtidig vil kunne overtage de boliger, som er blevet for store til seniorerne, siger Ole Bondo Christensen.

Også Seniorrådet hilser det velkomment, at der er skabt mulighed for at opføre seniorbofællesskaber på forskellige grunde i Furesø Kommune.

– Seniorbofællesskabet er en velegnet boform, hvis man gerne vil være en del af et fællesskab, hvor man kan tage del i sociale aktiviteter, og hvor man kerer sig om hinanden, siger Arne Ziegler, formand for Seniorrådet.

Toppunktet i Farum Midtpunkt er beliggende på 2. sal, Paltholmterrasserne 35-38. Seniorbofællesskabet består af 17 almene lejligheder fordelt på 12 stk. 2-rums boliger og fem stk. 3-rums boliger. Der er to fællesrum. Lejlighederne er klar til indflytning i april 2015.

Top 13 i Farum Midtpunkt er beliggende på 2. sal, Paltholmterrasserne 47-49. Seniorbofællesskabet består af 12 almene lejligheder fordelt på syv stk. 2-rums boliger og fem stk. 3-rums boliger. Der er et stort fællesrum. Lejlighederne er klar til indflytning i juni 2015.

Seniorbofælleskabet Hjortefarmen skal ligge på adressen Trevangsvej 161 i Farum. Der bliver opført cirka 30 almene boliger.

Seniorbofællesskabet Ydungaard skal ligge på grunden ved Kirke Værløsevej 55 i Værløse. Her skal bygges ca. 36 almene boliger på grunden.

Seniorbofællesskabet Midgård skal ligge på Bybækgrunden, og der skal bygges cirka 30 almene boliger.

Seniorbofællesskabet Laanshøj skal efter planen etableres på arealet Laanshøj i Jonstrup. Der skal bygges cirka 30 boliger, som påtænkes at være andelsboliger.