Se billederne: Fandango Revyen 2016

Foto: Kenn Thomsen, Jimmy Rømer

Publikum til Fandango Revyen 2016 kan se frem til 24 numre i to akter, og der bliver noget at grine af og noget at tænke over.

Fandango har rødder tilbage til den tidligere amatørteatergruppe F.A.T., Farum Amatør Teater, som eksisterede fra 1986 til formelt 1997.

For andet år i træk står skuespilleren, sangeren og instruktøren Pernille Sørensen som instruktør af løjerne. Sidste år blev hun hentet ind i sidste øjeblik som en slags nødløsning, og da det gik ganske fremragende, er hun på pletten igen.

– Jeg arbejdede 10 år på Jytte Abildstrøms Teater, hvor jeg gik i en slags mesterlære. Siden er min speciale blevet improvisation, fortæller Pernille Sørensen.

Ingen panik

Holdet i Fandango Revyen 2016 startede med forberedelserne i november sidste år, og i den seneste tid er intensiteten steget gevaldigt.

– Der er ikke panik på, men vi er tæt på premieren, så vi har selvfølgelig travlt. Med 12 numre i hver akt rammer vil både lokale og globale emner, og programmet er meget varieret. Noget er alvorligt, og noget er fjollet, intet er ligegyldigt, men noget kan godt opfattes mærkeligt, forklarer Pernille Sørensen.

Hun glæder sig over, at det rutinerede hold består af hele 10 skuespillere og to musikere.

– Det er heldigvis ingen kaffeklub, og med den erfaring de har, tør jeg godt sætte overlæggeren højt. Det er helt enestående med så mange folk på scenen og tilmed to musikere. Det ville mange revyer og teatre misunde os. Med forestillingen ønsker vi at lægge beslag på folks kostbare tid, og så skal vi også levere noget seværdigt, siger Pernille Sørensen, der bor i København.

En soveby

På forhånd kendte hun ikke voldsomt meget til Furesø.

– Jeg havde selvfølgelig hørt om Peter Brixtofte, men ellers opfattede jeg stedet som en soveby, hvilket den på ingen måde er. Her er et fantastisk rigt foreningsliv bag murene, siger hun.

Frederiksborg Amts Avis fik søndag lov til at overvære et udsnit af prøverne i Farum Kulturhus, og der blev rig lejlighed til at motionere smilerynkerne og lattermusklerne. Her var blandt andet svensk grænsekontrol, gebyrsagen og Bondos Palads at more sig over. Sidstnævnte nummer med toner af Lou Reeds »Walk on the wild side«. Se, det er humor.

Stripnummer er droppet

Blandt de medvirkende er Mogens Øjken, der er et af de nyeste skud på stammen i truppen. Tidligere har han vist glimrende form i Aktivscenen i Kirke Værløse, og denne gang kan publikum glæde sig til at opleve ham på slap line i flere numre. Der bliver alt fra rock'n'roll til disco, og fra den jævne mand til statsmand – i sidstnævnte rolle er han så stanglækker, at han helt sikkert vil få mangen et pigehjerte til at slå et ekstra slag.

Furesø Kommune har med virkning fra 1. januar 2016 har pålagt foreningerne et gebyr, og det forlyder, at revyen har måtte droppe et ellers spændende stripnummer, fordi der ikke var råd til kostumet.

Salg af billetter til forestillingen finder sted fra Fandangos hjemmeside, fandangorevy.dk samt Kulturbutikken i Farum Kulturhus.

Der er premiere lørdag den 5. marts klokken 20 og forestillinger torsdag d. 10. marts klokken 20, fredag den 11. marts klokken 20, lørdag den 12. marts klokken 16, torsdag den 17. marts klokken 20, fredag den 18. marts klokken 20 og lørdag den 19. marts klokken 16.