Ønske: Et endnu bedre ungeliv

Foto: Jimmy Rømer
Et godt ungeliv står på ønskesedlen i Furesø Kommune.
Et godt ungeliv står på ønskesedlen i Furesø Kommune.

Marie Kruses Gymnasium er større end nogensinde, og med sine 381 elever er gymnasiet med til at tiltrække og fastholde flere unge til Furesø Kommune.

– Når flere unge vælger Furesø som uddannelseskommune er det med til at skabe gode muligheder for udviklingen af et endnu bedre ungeliv i Furesø, mener næstformand i Furesø Ungeråd Jon Vöge, der ser Marie Kruses Gymnasium som en vigtig medspiller i rådets arbejde for at skabe flere efter-skole-tilbud til unge i Furesø.

Der var således ekstra meget gang i den til dette års idrætsdag på Marie Kruses Gymnasium, hvor der ikke var grænser for kreativ udklædning og snedige udfordringer ved boldbanerne uden for Farum Arena.

Furesø Ungeråd og Café Kruse fra Kruses Gymnasium har tidligere samarbejdet om ungearrangementer i Furesø og dermed arbejdet for et endnu bedre ungeliv i Furesø. Holdningen i Ungerådet og blandt elever fra Kruses Gymnasium er nemlig, at der ikke sker nok i Furesø for unge.

Kruses Gymnasium er et af de steder i Furesø, hvor der er flest unge mellem 16 og 19 år samlet på ét sted og er derfor ifølge næstformand i Furesø Ungeråd Jon Vöge en vigtig medspiller i udviklingen af Furesøs ungeliv.

– Furesø Ungeråd ønsker at skabe flere ungearrangementer i Furesø, så det giver super god mening for mig at samarbejde med Kruses Gymnasium og eleverne, der går dér om at skabe et endnu bedre ungeliv i Furesø, siger Jon Vöge og inviterer samtidig til et tæt samarbejde mellem Ungerådet og eleverne på Kruses Gymnasium – et samarbejde, der kan give flere ungearrangementer i Furesø som for eksempel Comedy Cafeen.

Noget, som medformand Mads Troels-Smith fra Café Kruse på Kruses Gymnasium er positiv overfor.

– Vi vil gerne samarbejde med Furesø Ungeråd om ungearrangementer, når det er i samme størrelsesorden som Comedy Cafeen, som vi tidligere har samarbejdet om – det er vigtigt, at vi kan følge med. Vi vil også gerne ud og vise flaget og møde andre unge på tværs af ungdomsuddannelser, siger Mads Troels-Smith.