Nytårskur: Her går det rigtig godt

Foto: Jimmy Rømer
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), borgmester Ole Bondo Christensen (S) og erhvervskonsulent Flemming Ipsen ved torsdagens nytårskur for erhvervslivet i Kulturhuset Galaksen. 		                                                                                                                                                                          Foto: Kim Rasmussen
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), borgmester Ole Bondo Christensen (S) og erhvervskonsulent Flemming Ipsen ved torsdagens nytårskur for erhvervslivet i Kulturhuset Galaksen. Foto: Kim Rasmussen

– Her er snart behov for en udbygning, indledte Furesø Kommunes erhvervskonsulent Flemming Ipsen årets nytårskur for erhvervslivet i Furesø torsdag eftermiddag i Kulturhuset Galaksen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Ganske rigtigt var den store sal i kulturhuset proppet med mennesker, der ville ønske hinanden godt nytår og høre på blandt andre beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og borgmester Ole Bondo Christensen (S).

Jørn Neergaard Larsen lagde frisk ud med et løfte:

– 2016 bliver spændende, og det må I godt stille mig til regnskab for senere, sagde han.

Ellers fortalte ministeren om regeringens væksttema og de udfordringer, landet står over for med hensyn til arbejdsmarkedet, beskæftigelsen og flygtningestrømmen.

– Der er alt for mange mennesker, der er fastlåst på offentlig forsørgelse, og staten, kommunerne og virksomhederne skal i et samarbejde hjælpe folk tilbage på arbejdsmarkedet, slog Jørn Neergaard Larsen fast.

Han understregede også, at Danmark nok har det mest dynamiske arbejdsmarked i verden, hvor der årligt er cirka 750.000 mennesker, der skifter job.

– 54 procent af befolkningen er i fuldtidsjob, og en for stor del af de øvrige forsørges af det offentlige. Det er en ubalance, selv om der blandt andet er folk på barsel, ældre borgere og førtidspensionister. Når vi om 14 dage tager hul på trepartsforhandlingerne, skal der blandt andet være fokus på omstilling, så dem på offentlig forsørgelse får en plads på arbejdsmarkedet, sagde Jørn Neergaard Larsen.

Efter talen modtog han tre flasker vin af Flemming Ipsen, der sagde, at når der nu ikke – i denne omgang – vankede lønforhøjelser på Christiansborg til politikerne – så måtte vinen være en trøst.

Ole Bondo Christensen glædede sig over det massive fremmøde, men også over, at der i kommunens erhvervsområder efterhånden er færre og færre skilte med »Til Salg« og Til Leje«.

– Der spores fremgang og optimisme. Det er godt for erhvervslivet, for beskæftigelsen og for den kommunale velfærd. Antallet af virksomheder stiger. Mange virksomheder vælger Furesø som nyt domicil. Vi får mange nye iværksættere. Og så oplever mange af vores eksisterende virksomheder en stor vækst, hvilket de mange gazellepriser, vi skal udlevere senere, vidner om, sagde han blandt andet.

Furesø Kommune har rundet 40.000 indbyggere, hvilket er en vækst på to en halv procent, og det gør Furesø til en af de kommuner i landet med størst befolkningsvækst. Furesø Kommune er igen i DIs årlige erhvervsklimaundersøgelse placeret som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune og ligger på en 12. plads i landet, når det gælder erhvervsvenlighed. Ledigheden er faldet i kommunen med 18 procent.

– Det er flot, og baggrunden er ikke mindst det tætte, tillidsfulde samarbejde vi har etableret mellem kommune og erhvervsliv. Vi har etableret et Advisory Board med repræsentanter fra erhvervsliv og jobcenter, der har afholdt fire møder i 2015. Formålet er at kvalificere jobcentrets servicering af vores virksomheder. Vi fortsætter med Advisory Boardet i 2016, fastslog borgmesteren.

De fysiske rammer i erhvervsområderne skal forbedres. I Farum Erhvervspark er den nye lokalplan og en forskønnelse ved at forandre området, og de erfaringer vil kommunen anvende til at gennemgå de øvrige erhvervsområder: Lejrvej, Walgerholm og Kirke Værløsevej.

– Vi arbejder med flere forskellige indsatsområder, såsom: Besøgspakker for udenlandske turister, cykelturisme, Smag på Furesø med fokus på vores lokale fødevareproducenter samt samarbejde med nabokommuner om at lancere Copenhagen Green belt – turismemulighederne i Københavns grønne forhave, sagde Ole Bondo Christensen.

Han nævnte også, at dækningsafgiften på erhvervsejendomme er sat ned med yderligere 1 promille til 6,5 promille. Det er sket i samarbejde med industriforeningen og erhvervsforeningen, der til gengæld har kvitteret for at medvirke til at øge beskæftigelsen blandt de ledige i kommunen.

Borgmesteren sluttede med at rette en tak til erhvervsorganisationerne, medlemmer af Erhvervskontaktudvalget, medlemmer af taskforces og arbejdsgrupper, engagerede ildsjæle samt alle de virksomheder, som kommunen samarbejder med i det daglige.