Ny mand klar til næste skridt

Foto: Rudi Dalsgaard
Ulrik Yttergård Jenssen blev i går præsenteret som ny FCN-spiller. Han er tiltænkt en rolle i det centrale forsvar. Foto: fcn.dk
Ulrik Yttergård Jenssen blev i går præsenteret som ny FCN-spiller. Han er tiltænkt en rolle i det centrale forsvar. Foto: fcn.dk

Der er et nyt ansigt i truppen, når FC Nordsjællands trup samles igen efter nytår og en overstået vinterpause.

I norske Tromsø har man fundet 186 centimeter forsvarsspiller i Ulrik Yttergård Jenssen. Den 21-årige kommer med 61 ungdomslandskampe i bagagen og passer på den måde godt ind i den profil for spillere, FC Nordsjælland leder efter.

Yttergård Jensen skiftede som 16-årig til franske Lyon, hvor han dog aldrig rigtig fik hul igennem til førsteholdet, så han tog hjem igen i 2016 for at tørne ud for Tromsø. Her det blevet til 41 kampe for klubben, der sluttede som nummer 11 i den norske Elitserien.

– Jeg føler mig klar til at tage et skridt mere efter at have været hjemme igen i 1½ år. Man skal stå på egne ben og tage sig af sig selv, og jeg har tidligt lært, at der ikke er noget, der kommer gratis, siger Ulrik Yttergård Jenssen til fcn.dk.

– Jeg ser det som en god mulighed for at blive en endnu bedre fodboldspiller og udvikle mig yderligere. Jeg glæder mig til at møde spillere, trænere og supporterne, og så håber jeg, vi kan udrette store ting.

FC Nordsjælland har fulgt nordmanden gennem længere tid.

– Jeg hørte i efteråret, at der var lidt interesse, og det var interessant for mig. Jeg har været optaget af at være med til at redde Tromsø fra nedrykningen, men det har ligget i baghovedet, og jeg har fulgt med i, hvordan det er gået med FCN, siger forsvarsspilleren, der beskriver sig selv således:

– Jeg er en spillende midtstopper med en god venstrefod og er rolig på bolden. Jeg har spillet meget defensiv midtbane og også venstre back, men det er pladsen som venstre stopper, jeg har det bedst på.

Yttergård Jenssen skal især konkurrere med Andreas Skovgaard om pladsen i venstre side af det nordsjællandske midterforsvar, som er blevet ledig efter Patrick Mtiligas karrierestop. FC Nordsjælland har desuden sagt farvel til en anden forsvarsspiller, Pascal Gregor, der har kontraktudløb til nytår.