Ny direktør: Karen får ansvaret for Furesøs yngste, ældste og sårbare

Kommunens nye velfærdsdirektør, Karen Nørskov Toke, er hentet i Københavns Kommune og tiltræder 1. marts

FORVALTNING Fra 1. marts skifter Karen Nørskov Toke Københavns sundheds- og omsorgsforvaltning ud med en stilling som velfærdsdirektør i Furesø Kommune. Det sker, efter at byrådet 25. januar i enighed tiltrådte anbefalingen fra ansættelsesudvalget.

Som velfærdsdirektør bliver Karen Nørskov Toke ansvarlig for Furesø Kommunes yngste børn i dagtilbud og skoler, de ældste borgere i ældreplejen og de mest udsatte borgere og borgere med handicap på vores bosteder og aktivitetstilbud.

Har stået for afbureaukratisering

Karen Nørskov Toke er uddannet cand.scient.pol. samt master i offentlig ledelse, bor i Søborg, er gift og er mor til tre drenge i alderen 14-23 år.

Siden september 2022 har Karen Nørskov Toke været konstitueret direktør i Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning, hvor hun bl.a. har stået for afbureaukratisering af ældreområdet samt udvikling af et tættere samarbejde mellem kommune, hospitaler og almen praksis.

Borgmester Ole Bondo Christensen (S) er glad for valget af den nye velfærdsdirektør:

– Karen Nørskov Toke kommer med en meget stærk faglig og ledelsesmæssig baggrund. Med en fremtid med flere ældre, flere børn og unge med udfordringer og et massivt udgiftspres på voksenhandicapområdet kombineret med stramme økonomiske rammer, er vi nødt til at udvikle vores måde at drive kommune på. Det er jeg sikker på, at Furesø er godt rustet til med den direktion, som byrådet nu har sammensat, udtaler borgmesteren i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

En del af ledelsen

Den nye velfærdsdirektør vil blive en del af ledelsen af Furesø Kommune sammen med kommunaldirektør Nicolai Kragh Petersen og by- og kulturdirektør Claus Torp.

– Karen Nørskov Toke kommer med en viden og ledelseserfaring, der kan foldes ud her i Furesø. Hun har stor erfaring fra ældre og sundhedsområdet og har bl.a. arbejdet med afbureaukratisering på ældreområdet. Med Karen får vi i direktionen en faglig stærk kollega, og jeg ser frem til samarbejdet, udtaler Nicolai Kragh Petersen om ansættelsen.

Også Karen Nørskov Toke ser frem til de nye udfordringer:

– Jeg glæder mig til at omsætte de politiske visioner til konkret værdi for borgere og medarbejdere. Som direktør lægger jeg vægt på værdier som ordentlighed, fællesskab og tillid til medarbejdernes faglige handlekraft. Og jeg ser meget frem til at hilse på de dygtige ledere og medarbejdere i Furesø og at høre, hvad de brænder for,” udtaler Karen Nørskov Toke i pressemeddelelsen fra kommunen. jesl

Karen Nørskov Toke vil blive en del af ledelsen af Furesø Kommune sammen med kommunaldirektør Nicolai Kragh Petersen og by- og kulturdirektør Claus Torp. Pressefoto