Millioner til mountainbikere

Foto: Jimmy Rømer
Et nyt mountainbikespor skal få endnu flere ud på to hjul i Hareskoven.                                                                    Foto: Oliver Haggren
Et nyt mountainbikespor skal få endnu flere ud på to hjul i Hareskoven. Foto: Oliver Haggren

Den gamle mountainbike rute i Hareskoven kaldet det Røde Spor er Danmarks mest benyttede rute til MTB kørsel og har på bare et år set en stigning i brugere på 23 procent i forhold til 2014.

I 2015 var der 81.754 gennemkørsler om året.

Ruten er oprindeligt blot en sti opstået af cykling i skoven og kan med den øgede trafik ikke holde til den nuværende brug. Det medfører, at der køres andre steder i skoven end MTB ruten til gene for andre af skovens gæster.

Derfor vil foreningen skabe bedre forhold ved at bygge et nyt holdbart og slidstærkt MTB spor i Hareskoven til gavn for alle skovens brugere.

Med dette projekt bliver det oprindelige 26 kilometer lange spor opdelt i otte nye strækninger forbundet med tre knudepunkter. Dette vil medføre øget overblik for brugere og undgå, at folk farer vild på sporet. De røde orienterings pæle som findes i dag, vil blive forsynet med afstande og navn til næste knudepunkt.

Samtidig vil der kunne vælges mellem forskellige sværhedsgrader ved knudepunkterne til gavn for nybegyndere. Det vil gøre sporet mere tilgængeligt for alle, sænke barrieren for at komme i gang og derfor få endnu flere ud i skoven og dyrke motion.

Det nye spor vil blive bygget af frivillige over de næste tre år i samarbejde med Naturstyrelsen. Støtten på 2,4 milioner kroner fra Nordea-fonden er det det største beløb uddelt til et mountainbikespor i Danmark.

– Med Hareskovens nye spor bliver den nemmere og sjovere for endnu flere at hoppe på cyklen og få sved på panden i Hareskovens flotte terræn. Vi er glade for, at støtte de mange engagerede frivillige i deres ambitiøse arbejde, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

– I Naturstyrelsen er vi rigtig glade for samarbejdet med Hareskovens MTB-Sporgruppe. Sporgruppen er dygtig til at finde løsninger, som udnytter skovens terræn, rødder og andre udfordringer, så det bliver sjovere at køre på. Og det er vigtigt, for når et MTB-spor er godt, så er det dér de fleste MTB'ere kører – og så undgår vi kørsel på trampestier og ridestier, hvor MTB-kørsel ellers kan give konflikter med skovens andre brugere, siger Kim Søderlund, skovrider ved Naturstyrelsen Østsjælland.