Maria skrev bog om børn med særlige behov: Min drøm er at hjælpe andre

Maria skrev bog om børn med særlige behov: Min drøm er at hjælpe andre
Foto: PREBEN BITSCH. PREBENBPHOTO.COM
Maria Ingeman har skrevet en bog, som hun selv manglede. Hun håber, den kan hjælpe andre forældre. Pressefoto
Maria Ingeman har skrevet en bog, som hun selv manglede. Hun håber, den kan hjælpe andre forældre. Pressefoto ALL RIGHTS RESERVED

bog Maria Ingeman, der bor i Hareskovby, var på udkig efter hjælp. Som ung mor til et barn med en ADHD-diagnose, følte hun, at hun ikke gjorde nok.

"Jeg manglede en bog, som fortalte mig alle de andre historier fra andre forældre i samme situation som mig, på godt og på ondt, men som sagde sandheden om hvordan livet også kan se ud, italesatte tabuerne, når man har et barn uden for rammerne. Som ikke passer ind i de opstillede kasse, som jeg også selv var vokset op i. Alle mine tanker og forestilling om, hvordan det ville blive at være mor, kunne jeg ikke læne mig op ad mere," fortæller hun i en mail til Furesø Avis.

Den 14. juli udkommer "Klap dig selv på skulderen", og den er bygget på hendes egne erfaringer og interview med seks mødre og fem fædre, der også fortæller ælrligt om et liv som forældre til børn med udfordringer.

Samme situation

"Min drøm er, at jeg med bogen kan hjælpe nogle af de mange mange andre forældre, som står i samme situation som jeg gjorde. Og fortælle dem at vi skal klappe os selv på skulderen, for vi før det så godt som vi kan," skriver hun.

"Jeg søgte derfor efter en bog, som ville give mig en følelse af fællesskab med andre forældre, men som også ville give mig håb om at alt nok skulle gå. Trods afmagt, bekymring, sorg og fortvivlelse, så skulle det hele nok gå. Og ikke mindst en bog som fortalte mig, at jeg var god nok som mor, selvom jeg følte jeg fejlede. Og som måske også kunne give mig nogle råd til hvordan jeg kunne gøre det bedste for min søn – og for mig selv og ikke mindst parforholdet til min mand."

Bogen udkommer på Forlaget mellemgaard.

jbt