Mange steder har nydt godt af genbrugsvarer fra spejdere

Ukrainske flygtninge og soldater, væresteder og andre nyder godt af genbrugsvarer fra Spejdernes Genbrug i Farum, som donerer ud over den sædvanlige salgsdag

244 flyttekasser er røget videre til velgørenhed fra Spejdernes Genbrug. Privatfoto

Den første lørdag i måneden er der traditionen tro åbent i Spejdernes Genbrug i Farum. Det er altid et tilløbsstykke.

Varerne er genbrug, som bliver doneret både direkte til spejderne og i de to skure på genbrugspladsen i Farum.

Men tøj og andre genbrugsvarer havner mange andre steder end i hallen på Havremarken, hvor genbrugsmarkedet holder til. Mange andre får glæde af genbrugsvarerne, fortæller presseansvarlig Søren Ohlsen.

– Vi er så privilegerede, at vi modtager mere, end vi er i stand til at sælge på vores åbningsdag, siger han.

Frivillige ildsjæle

Det har ifølge Søren Ohlsen ført til, at flittige ildsjæle har taget det, som en udfordring at få varerne videre. Her har Marianne Norby meldt sig på banen som bannerfører for projektet med at få de mange genbrugsting videre til andre end de, der køber på den første lørdag i måneden.

Søren Ohlsen fortæller, at der på den måde røg tre lastbiler fyldt med møbler til flygtninge fra Ukraine og 244 flyttekasser til en meget bred vifte af frivillige organisationer i året 2022.

Værestedet Reden på Vesterbro er et af de steder, der har nydt godt af støtten. Stedet har modtaget ti flyttekasser med varmt tøj. Spejderne har også sendt 25 flyttekasser med herretøj videre til Kofods Skole i København. Der er også doneret fire kasser med varme soveposer og tøj til ukrainske soldater og 21 kasser med tøj til et herberg på Frederiksberg og fem kasser til Hillerød Kvindekrisecenter.

40 kasser til flygtninge

Også flygtninge fra Ukraine har nydt godt af overskuddet. Der er doneret mere end 40 kasser med blandet tøj til flygtninge fra Ukraine samt en masse kasser med legetøj til krisecentre og frivillige organisationer, fortæller Søren Ohlsen.

F.eks. 10 flyttekasser med varmt tøj til REDEN på Halmtorvet – 25 flyttekasser med herretøj til Kofod Skole – 4 kasser med varme soveposer og tøj til Ukrainske Soldater – 21 kasser med tøj til Herberg Frederiksberg – 5 kasser til Hillerød Krise Center og mere end 40 kasser med blandet tøj til flygtninge fra Ukraine samt en masse kasser med legetøj til krisecentre og frivillige organisationer.

Nødhjælpen kommer både den månedlige salgsdag til gavn, men genbrugstingene går også videre til velgørenhed rundt omkring. Privatfoto

– Dette er blot et lille udpluk af de enorme mængder af varer, der bortgives. Jeg vil gerne på Spejdernes Genbrugs vegne komme med en kæmpe tak til hver og en, der er med til, at vi på den måde kan hjælpe lige der, hvor det er tiltrængt, lyder det fra den presseansvarlige.

jbt