Målmand matchvinder. Redder straffe i sidste sekund

Håndbold: Furesø fik akkurat hevet sejren i land mod Næstved-Herlufsholm.

Foto: Foto Jens Wollesen

Det var ualmindelig tæt på, at Næstved-Herlufsholm fik lavet et fornemt comeback i lørdagens opgør mod Furesø i mændenes 2. division pulje 3.

Midt i 2. halvleg var sydsjællænderne bagud med fem mål 18-13 i Værløse Hallen, og med seks minutter igen gjorde hjemmeholdets Andreas Haase det også til 22-18.

Men selv om Næstved-Herlufsholm havde tabt de syv foregående kampe og er slemt plaget af skader, så gav gæsterne ikke op. Mads Hyldebo Jensen fik stående trukket nogle skud forbi Furesøs parader. Han reducerede til 24-22, og derefter gik Næstved-Herlufsholm frem i et helbanepres med halvandet minut igen.

Det gav bonus. Bolden kom hurtigt tilbage på sydsjællændernes hænder, og stregspilleren Oliver Vallebo skruede op for spændingen med reduceringen til 24-23.

I det efterfølgende angreb fremtvang Furesøs Alexander Haase et straffekast med 31 sekunder igen. Carl Overgaard blev overladt ansvaret at eksekvere, men han måtte se Oliver Jensen parere forsøget, og så var der for alvor højspænding i Værløse Hallen.

Oliver Vallebo afslutter fra stregen for Næstved-Herlufsholm

Næstved-Herlufsholm forsøgte i de sidste sekunder med endnu et indspil til Oliver Vallebo på stregen, som gæsterne havde haft held med flere gange i kampen. Furesø-forsvaret kæmpede desperat imod. Det kostede hjemmeholdet en udvisning til Andreas Haase, mens Næstved-Herlufsholm i situationen fik tilkendt straffekast.

Oliver Horst fik lagt ansvaret på sine skuldre, men kampen igennem havde Furesø-målmand Martin Knudsen været stærkt spillende, og den rutinerede keeper blev sit holds redningsmand med endnu en parade i sidste sekund af opgøret.

William Andersen afslutter for Furesø

Med sejren har Furesø med stor sandsynlighed garderet sig mod nedrykning. Med nordsjællændernes anden sejr i træk har Furesø slået et hul på hele ni point ned til de tre hold, Næstved-Herlufsholm, Ajax og Dianalund-Tersløse, der ligger på de tvivlsomme pladser.