Lukkedage skal afskaffes

Foto: Jimmy Rømer
Børnehaven Ask Ygdrasil kæmper for at afskaffe lukkedagene i juli.
Børnehaven Ask Ygdrasil kæmper for at afskaffe lukkedagene i juli.

Værløse: Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, når børnehaven har lukket. Efter dialog med forældre og personale ønsker den private børnehave Ask Ygdrasil fremover at holde færre lukkedage.

– I Ask Ygdrasil synes vi, at det er vigtigt, at børn holder ferie. Men de fleste forældre synes, de mange lukkedagene gør det svært at få hverdagen og ferieåret til at hænge sammen med jobs, fortæller Helle Foldbjerg Rasmussen, formand for børnehavens bestyrelse, til Frederiksborg Amts Avis.

Ask-Ygdrasil, der har eksisteret som børnehave siden 1983, har altid haft lukket hele juli.

Bestyrelsen afleverede i december 2011 ansøgning om godkendelse af vedtægtsændringer for at holde åbent i juli måned med en enig forældrekreds og bestyrelse.

Den 8. februar 2012 blev ansøgningen behandlet i Social- og Sundhedsudvalget i Furesø Kommune men blev ikke godkendt.

For den lille børnehave med plads til 22 børn, har det været en stor opgave for børnehavens ledelse og bestyrelse at gennemføre de tiltag, der er nødvendige for at ønsket om færre lukkedage kan gå i opfyldelse.

Helt centralt er, at børnehaven skal indgå en ny driftsaftale med Furesø Kommune, så børnehaven fremover får status som "privat daginstitution" i stedet for "puljeordning", som tilfældet er nu.

Ansøgningen om status som "privat daginstitution" er afleveret den 23. august 2013 til Furesø Kommune, og børnehaven håber på en god dialog med kommunen ved behandlingen af ansøgningen.

– Vi håber, at politikkerne i Social- og Sundhedsudvalget vil imødekomme vores ansøgning om at ændre status – mange politikere har selv arbejdet for færre lukkedage i de kommunale institutioner, siger Kristine Hove Sporring fra bestyrelsen og tilføjer:

– Det vil lette hverdagen for både nuværende og kommende forældre.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis lørdag.