Lagde ud med nederlag

Fodbold: FC Nordsjælland tabte hjemme til Thy/Thisted.

Dajan Hashemi og FC Nordsjælland snublede i sæsonens første kamp. Foto: Kim Rasmussen

Dajan Hashemi og FC Nordsjælland snublede i sæsonens første kamp. Foto: Kim Rasmussen

Foto: Kim Rasmussen

Der er blevet rørt godt i gryden hos FC Nordsjællands kvinder i løbet af sommeren med en stribe nye spillere og ikke mindst en ny cheftræner.

Og den slags skal nok lige have lov til at sætte sig, for det var i hvert fald ikke nogen god start, FC Nordsjælland fik på sæsonen i Kvindeligaen. FC Thy/Thisted kom på besøg og vandt 3-1 i Farum.

Kvindeligaen

FC Nordsjælland-FC Thy/Thisted 1-3 (0-1)

Mål 0-1: Rikke Dybdahl (16), 0-2: Vibeke Andersen (52), 0-3: Malene Sørensen (68), 1-3: Jóhanna Fossdalsa Sørensen (89)

Tilskuere: 126

Gæsterne kom foran efter et kvarters tid, da de udnyttede en opspilsfejl hos FC Nordsjælland. Bolden endte i fødderne på topscorer fra sidste sæson Rikke Dybdahl, og så stod det 1-0.

Kort efter brugte Johanna Fossdalsa et bandespil til at komme fri i feltet, men afslutningen sad midt på målvogter Maja Bay Østergaard.

Der var flere chancer i begge ender, men stillingen holdt alligevel til pausen.

Der var dog spillet bare seks minutter af anden halvleg, før FC Thy/Thisted fordoblede føringen. Igen var det Rikke Dybdahl, der var på spil med et dybdeløb, og så kunne hun nemt finde en fri Vibeke Andersen, der scorede til 2-0 fra tæt hold.

Godt et kvarter senere kostede endnu en opspilsfejl for Nordsjælland. Jessica Davis smed bolden væk lige foran feltet, og sekunder efter havde Malene Sørensen sparket bolden ind til 3-0 fra en meget spids vinkel.

Det afgjorde kampen, men FCN fik pyntet på resultatet i kampens sidste minut, hvor Johanna Fossdalsa kom alene igennem og scorede sikkert.

– Der var nogle gode sekvenser, synes jeg, og ud fra de chancer vi skabte, burde vi nok score fire eller fem mål i dag. Men når det er sagt, så var det selvfølgelig ikke den start på sæsonen, vi håbede eller troede på, siger FC Nordsjællands debuterende cheftræner, Chris Sergeant, til fcn.dk.

Han gav debut i startopstillingen til Winonah Heatley i midterforsvaret, mens to andre debutanter, Alyssa Malonson og Ryanne Brown, kom på banen i anden halvleg.

Til gengæld stillede han op uden profilen Kathrine Kühl, der dog meldes på vej tilbage snart.