Kom til gratis kagebuffet og bliv klogere på træer

Onsdag 19. april giver Thomas Nord-Larsen oplæg om træer, skov og CO2 på Furesø Rådhus

MILJØ Miljørådet i Furesø Kommune inviterer al til stor, gratis kagebuffet og oplæg om træer, skov og CO2 onsdag 19. april kl. 19-21 på Furesø Rådhus, hvor man har besøg af Thomas Nord-Larsen.

Thomas Nord-Larsen er seniorforsker på Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning med speciale inden for skov, natur og biomasse.

Men inden han tager fat indledes med kagebuffet, hvor ingredienserne til kagerne bl.a. kommer fra træer som f.eks. kastanje-, ahorn-, valnødde- og frugttræer. Der vil også være kaffe, te og læskedrik.

Skovareal fordoblet

I dag udgør skovarealet i Danmark 641.000 ha, hvilket er tæt på en fordobling på 100 år.

Forøgelsen har givet grundlag for en øget træproduktion og har gradvist øget skovenes udbud af en række andre goder for samfundet.

Skovene er således blandt de største ’kulstoflagre’ vi har, giver gode rammer for dyreliv, beskyttelse af grundvandet, værner mod sandflugt og skaber gode muligheder for friluftsliv.

En evig ressource

Samtidig giver skovenes produktion af træ en vedvarende klimafordel ved anvendelse af træ som erstatning for fossiltunge produkter som cement, mursten, teglsten, stål og mineraluld.

"Skov er både den dybe, stille ro på skovturen og en levende produktion af materialer til den grønne omstilling," siger Thomas Nord-Larsen i en pressemeddelelse fra Furesø Kommune.

Tilmelding til arrangementet senest 10. april til klimasekretariatet@furesoe.dk. jesl

Thomas Nord-Larsen er seniorforsker med speciale indenfor skov, natur og biomasse og deler ud af sin viden på Furesø Rådhus 19. april. Pressefoto