HVT i front med FFO-tennis

Foto: Mikkel Kjølby
Børnene i Søndersøskolens FFO har taget tennissporten til sig. HVT?s klubmanager Karina Ildor Jacobsgaard vil også have Ll. Værløse Skole med på vognen.
Børnene i Søndersøskolens FFO har taget tennissporten til sig. HVT?s klubmanager Karina Ildor Jacobsgaard vil også have Ll. Værløse Skole med på vognen.

Skolereformen åbnede nye muligheder for samarbejde mellem skoler-fritidsklubber og idrætsklubber. Hareskov-Værløse Tennisklub er gået forrest.

Da Hareskov-Værløse Tennisklub for nogle år siden skulle ansætte ny cheftræner, gjorde klubmanager Karina Ildor Jacobsgaard sig sine overvejelser. For måske skulle man kigge på andre kvaliteter end det at træne elitehold.

– Børnene skal ikke møde en tilfældig træner. De skal møde den bedste træner. Det var vigtigt for mig, at den nye træner kunne se idéen i arbejdet med skoler og FFO-er. For det er en anden slags træning end en klubtræning. Skole og FFO-træninger handler om at at aktivere alle og at sikre en god oplevelse for alle børnene, forklarer Karina Ildor Jacobsgaard.

Lige siden har cheftræner Alexander K. Rejnhold arbejdet med skoler og fritidsklubber. Naturligvis med sigte på at skabe flere tennisspillere på sigt.

– Jo flere der prøver tennis i deres opvækst. Jo større chance er der for, at de på et tidspunkt vil begynde på sporten, forklarer Karina Ildor Jacobsgaard.

I den seneste tid har Alexander K. Rejnhold været i Søndersøskolens FFO en gang om ugen. Det er gået så godt, at FFO-en vil have mere.

– Alle børnene skulle prøve det en gang, og derefter skulle de så melde sig til fra gang til gang. Det er gået supergodt, og nu vil FFO-en have det hver uge hele næste uge, fortæller Karina Ildor Jacobsgaard, som også kaster sig over LL. Værløse-Skoles FFO, men det kræver flere tanker.

– Vi vil have Ll. Værløse Skole med. Men de har ikke de samme idrætsfaciliteter som Sønderskolen. Derfor vil vi have den op i Værløsehallen en gang om ugen. Det bliver måske i samarbejde med badminton og håndbold, så børnene kan prøve flere idrætsgrene, forklarer Karina Ildor Jacobsgaard.

Spørgsmålet er så om det giver noget tilbage til Hareskov-Værløse Tennisklub i form af nye medlemmer. Svaret er ja, men ikke sådan lige med det samme.

– Det giver medlemmer, men de starter ikke lige med det samme, men når vi får nye medlemmer, kan vi genkende dem fra FFO eller skoletennis, siger klubmanageren, som lige nu står med et problem.

For der er ikke plads til flere medlemmer i indendørssæsonen.

– Indendørs har vi ikke plads til flere medlemmer lige nu, men når udendørssæsonen starter, kan vi tage flere ind. Udendørssæsonen er dog kun fra april til september. Så vi kunne godt bruge flere indendørsbaner, konstaterer Karina Ildor Jacobsgaard.