Hareskov Skole er bedst til at skrive avis

AVISMESTER Årets vindere af Politikens Mediekonkurrencen 2022 er nu fundet.

Vinderen i kategorien ’6.-7. klasse – Bedste Politiken-avis’ blev 7.B fra Hareskov Skole i Værløse.

“Danske skoleelever har med Mediekonkurrencen 2022 fået mulighed for at sætte fokus på ungdomsårenes sårbare tid. Det kan nemlig være svært at sige til sig selv, at man er god nok, som man er. Man skal navigere imellem en masse forventninger fra venner, forældre, skolen og ikke mindst sig selv – og mange spørgsmål kan opstå,” skriver Politiken i en pressemeddelelse.

Mediekonkurrencen 2022 har haft til formål at få de unge til at italesætte forestillinger om det gode liv og åbne for samtalen om, hvordan vi accepterer os selv og hinanden, så færre føler sig alene og forkert. Klassen fra Hareskov Skole har i deres vinderavis stor fokus på dét at være god nok, som man er, og har blandt andet en løftet pegefinger til de voksne; for ikke alt skal være en konkurrence, og de unge skal ikke altid bedømmes.

Derudover har klassen også spændende og interessante artikler om unges kropsidealer og sprogbrug. Eleverne har selv stået for produktionen af avisen.

Aviserne i konkurrencen er blevet bedømt af journalister på Ekstra Bladet, Politiken eller Jyllands-Posten sammen med repræsentanter fra Børns Vilkår.

Klassen vinder 5.000 kroner til klassekasse.