Genbrugsbutik har vind i sejlene

Foto: Jimmy Rømer
Folkekirkens Nødhjælps butik på Farum Hovedgade har oplevet en stigning i overskuddet.
Folkekirkens Nødhjælps butik på Farum Hovedgade har oplevet en stigning i overskuddet.

2014 blev endnu et godt år for Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik, som sidst på året kunne fejre sit 25 års-jubilæum på Farum Hovedgade 79. Butikken, som passes af flere end 30 frivillige, ulønnede medarbejdere, fik et nettooverskud på 95.000 kroner, som butikken har sendt videre til hjælpearbejdet for verdens fattigste.

– Det er en stigning på seks procent i forhold til året før, fortæller butikkens kontaktperson, Jane Kristensen, som er tilfreds med resultatet.

– Men vi håber på yderligere fremgang i 2015, så butikken kan skaffe endnu flere penge til nødhjælpsarbejdet. Vi har for nylig fået installeret dankortterminal og kan allerede mærke, at det stimulerer salget, da folk uden kontanter nu ikke længere behøver at komme forgæves, forklarer hun til Frederiksborg Amts Avis.

Butikken har netop fyldt hylderne op med nye varer. Vintertøjet er pakket ned, og forårs- og sommertøjet hentet frem. Ud over dame-, herre- og børnetøj sælger butikken nips og bøger med mere. Alt sammen varer som borgerne i Furesø donerer til butikken.

Folkekirkens Nødhjælp har inden for blot ét år har kunnet hjælpe over én million mennesker med akut humanitær bistand efter katastrofer og konflikter i Afrika. Derudover har organisationen arbejdet med at bekæmpe hiv og aids, støttet demokrati og kvinders rettigheder samt hjulpet med at rydde miner og indføre bæredygtige dyrkningsmetoder, som øger folks muligheder for at producere fødevarer.