Frivillige sørger for musik af høj kvalitet i Galaksen

Furesø Musikforening arrangerer på 26. år lokale koncerter, og foreningen trives trods nogle hårde corona-år

Stortalentet Valdemar Wenzel Most på det halvdårlige flygel i Galaksen, som Furesø Musikforening håber at få rejst penge nok til at få skiftet ud. Pressefoto

Otte koncerter plus det løse er det, som Furesø Musikforening hvert år stabler på benene i kulturhuset Galaksen. Koncerterne er altid af høj kvalitet med store anerkendte navne indenfor særligt den klassiske musikverden.

Furesø Musikforening har rundt regnet 250 medlemmer, der støtter godt op omkring foreningen og dens arrangementer. På den nylige afholdte generalforsamling blev formand Kirsten Høybye genvalgt, og hun har tænkt sig at fortsætte så længe hun kan, – og så længe medlemmerne er også er glade, som hun siger.

Koncertprogrammet for sæsonen 2023 er hovedsageligt klassisk musik, men med bevægelse i retning af lidt mere jazz-præget musik.

Dreamers’ Circus, der spiller i Galaksen 15. februar, er et hot navn, hvor der foreløbig er solgt godt med billetter. Deres musik er med base i den klassiske musik også lidt mere jazzpræget, og det appellerer ifølge Kirsten Høybye også til et bredere publikum.

På årets program er desuden den meget anerkendte trio Trio con Brio 22. marts, som også er et navn, der appellerer mere bredt. 19. april er der koncert med Michael Germer & Dominik Wizjan. 24. maj kan man opleve Trio Diversity med Helene Simonsen og Isabella Hübener, fløjter, samt den verdenskendte jazzbassist Mads Vinding, og efter sommerferien følger 13. september Marianne T. Clement, 11. oktober Mirakvartetten, 22. november Gustav Piekut og 6. december OperetteKompagniet med blandt andre Thomas Peter Koppel.

Kirsten Høybye glæder sig over, at foreningen er i stand til at tiltrække så store og verdenskendte navne til Galaksen, men også at det er muligt at give unge talenter mulighed for at nå ud til et bredere publikum.

– Galaksen har en god akustik, hvor man både hører og ser godt. Publikum sidder meget tæt på, og det giver en god intim stemning – og man kommer så tæt på, at man kan se, hvor dygtige kunstnerne er, fortæller hun.

Nedslidt flygel

Et lille dryp af malurt i bægeret er dog Galaksens flygel, der både er gammelt og slidt. Byggeriet af Galaksen blev i sin tid dyrere end forventet – og derfor blev de penge, der i budgettet var afsat til indkøb af et flygel, barberet så voldsomt ned, så der kun blev råd til at købe et allerede nedslidt flygel til 15.000 kroner.

– En af pianisterne var efter en koncert så rasende, at han sagde, at hvis han havde vidst det, så var han slet ikke kommet, siger Kirsten Høybye videre.

Og netop udskiftning af det nedslidte flygel er noget, der optager musikforeningen og dens formand vældig meget.

Foreningen har igennem et stykke tid forsøgt at rejse midlerne til at få skiftet flyglet ud, og roser også de, der allerede har givet tilsagn, men da et nyere større flygel vil koste omkring 500.000 kroner er der stadig lang vej. Desværre kastede 20 ansøgninger til fonde sidste år ikke penge af sig. Derfor overvejer foreningen nu, hvilke skridt man skal tage videre for at rejse de nødvendige midler.

– Som det er lige nu, er vi nødt til at leje et flygel, hvis vi skal have topnavne til at spille. Men ellers må vi indtil videre klare os med det, vi har, siger Kirsten Høybye.

Stortalentet Valdemar Wenzel Most på det halvdårlige flygel i Galaksen, som Furesø Musikforening håber at få rejst penge nok til at få skiftet ud. Pressefoto
Furesø Musikforening kan byde på mange musikoplevelser af høj kvalitet som eksempelvis Twincussion fra Taiwan, der har gået på musikkonservatoriet i Danmark. Pressefoto