Første spadestik til Midgård

Foto: Mikkel Kjølby

For seks år siden troppede en gruppe ældre borgere op på borgmesterens kontor for at snakke om seniorbofællesskaber. Tirsdag eftermiddag tog de første spadestik til Midgård.

Lige midt i Farum med udsigt til Farum Bytorv og Farum Mkidtpunkt vil en gruppe ældre borgere nyde deres aldersdom i fællesskab. Seniorbofællesskabet er opkaldt efter Midgård, som i den nordiske mytologi var menneskenes verden – lige midt mellem guderne og jætterne.

Men inden de kom så langt, involverede det en masse Sisyfos-arbejde. For en del sten skulle rulles af vejen. Alt drillede undervejs. Grundstykket, vejadgangen, støjvolden, lokalplanen og meget mere fik projektet til at trække i langdrag.

Men tirsdag eftermiddag tog Gertrud Kjær Andersen og Kirsten Sunekær i fællesskab det første spadestik.

– Vi var en gruppe, der ønskede at bygge et bynært seniorbofællesskab. Det var heldigt, at det kunne realiseres på denne grund. Det har været en lang, snoget vej, men det har været det hele værd, sagde Gertrud Kjær Andersen i sin tale.

Seniorbofællesskabet Midgård omfatter 29 boliger i tre forskellige størrelser samt et fælleslokale på 143 kvadratmeter. De 26 boliger er reserverede. Byggeriet opføres i op til tre plan og omfatter i alt ca. 2.550 kvadratmeter. Seniorbofællesskabet forventes at stå klar til indflytning i sommeren 2020.

– Vi er en gruppe, som ønsker et kreativt bofællesskab med interesse for det omkringliggende samfund, forklareede Gertrud Kjær Andersen, inden hun fik en high five af sin nuværende nabo, borgmester Ole Bondo Christensen (S).