Festlig indvielse af kunstværk

Kunstværket, som Furesø-kunstneren BAKAOS og beboere på bo- og dagtilbuddet Jonstrupvang Bebyggelsen har skabt sammen, blev indviet forrige fredag

Fest og farver i Jonstrupvang

Furesø-kunstner BAKAOS - Barbara Kaad Ostenfeld - stående og Jacob og Monica, der er nogle af beboerne, som har været med til at skabe kunstværket. Pressefoto

I to uger er der blevet malet og grinet ekstra meget i ’Terapien og Aktiviteten’ i Jonstrupvang Bebyggelsen på Chr. Hauchs allé 11 i Værløse.

Sammen med Furesø-kunstneren BAKAOS med fødenavnet Barbara Kaad Ostenfeld er der nemlig blevet arbejdet med et kunstprojekt, hvor det færdige resultat blev afsløret ved en fernisering forrige fredag.

Jonstrupvang er et bo- og dagtilbud til voksne med cerebral parese eller lignende handicap, og her lægger man vægt på, at brugerne trods deres handicap kan det hele selv. Mange har motoriske udfordringer og sidder i kørestol, men det er ikke nogen hindring.

’Terapien og Aktiviteten’ har dagligt i snit 25 brugere om dagen, hvor det handler om at skabe livskvalitet og gøre noget sammen.

Kunstprojektet med BAKAOS har været en af de lidt mere specielle aktiviteter.

– Vi kan godt lide at lave nogle ’skæve dage’. Det kan eksempelvis være et kunstprojekt, hvor en ekstern kunstner som eksempelvis BAKAOS kommer ud og bidrager med en viden, som vi ikke selv besidder, fortæller afdelingsleder af ’Terapien og Aktiviteten’, Diana Hallkvist. Hun fik ideen til at engagere Barbara i en workshop, da hun så hendes kunstneriske medaljer ved Furesø Løbefest sidste år.

-Jeg tænkte, at BAKAOS’ kunst er legende og fantasifuld – og derfor lige ville passe ind her hos os, fortæller Diana.

Beboerne har sammen med BAKAOS og Aktivitetens pædagoger farvelagt 24 plader i forskellige former, og de er blevet til et samlet kunstværk, der nu hænger på gangen til ’Terapien og Aktiviteten’.

Forrige fredag blev det flotte kunstværk afsløret, og det blev en festlig dag, hvor blandt andre viceborgmester Lars Carstensen deltog.

Furesø-kunstner BAKAOS – Barbara Kaad Ostenfeld – stående og Jacob og Monica, der er nogle af beboerne, som har været med til at skabe kunstværket. Pressefoto