FCN-chef vil i top-seks: Vores spil skal løftes

FCN vil i mesterskabsspillet i den kommende superligasæson. Holdet møder fredag Viborg i sæsonens første kamp.

FC Nordsjælland sluttede seneste sæson i Superligaens tunge ende. I denne sæson skal spillet løftes, og målet er en plads i top-seks. Det fortæller Carsten V. Jensen, der er sportschef i FC Nordsjælland.
FC Nordsjælland sluttede seneste sæson i Superligaens tunge ende. I denne sæson skal spillet løftes, og målet er en plads i top-seks. Det fortæller Carsten V. Jensen, der er sportschef i FC Nordsjælland.

Efter uger med træning og testkampe er de første hold klar til at tage hul på Superligaen, når Viborg og FC Nordsjælland sparker sæsonen i gang på midtjysk grund fredag aften.

I den seneste sæson fik Farum-klubben kun en placering som nummer ni, men i denne sæson er målet en placering i top-seks efter de første 26 runder. Det sikrer med den nye struktur i Superligaen en plads i mesterskabsspillet.

– I lyset af den nye turneringsform giver det ikke nogen mening ikke at gå efter top-seks.

– Det må være vores mål i første omgang, og så må vi jo se, hvordan det udvikler sig. Det er en ambitiøs målsætning, men det er det, vi arbejder på.

– Der er ingen tvivl om, at vi skal have løftet vores spil i forhold til tidligere. Vi er en klub, der altid arbejder med vores eget spil og knap så meget indretter os efter modstanderen.

– Og vi skal hver eneste dag arbejde hårdt for at blive bedre, siger FCN-sportschef Carsten V. Jensen.

Han har været tilfreds med udbyttet af sommerpausen, hvor klubben har fået to sejre og to nederlag i fire testkampe.

FC Nordsjælland fik god modstand i træningskampen mod Shakhtar Donetsk, hvor Farum-holdet blev slået 3-1 af Europa League-semifinalisten.

– Vi havde en rigtig hård kamp. Vi havde travlt med at løbe rundt og forsvare, men vi havde også perioder, hvor vi holdt godt fast i bolden og skabte muligheder, så det var opløftende, siger Carsten V. Jensen.

Den nordsjællandske klub har op til sæsonstart kun hentet forstærkning i form af midtbanespilleren Mohammed Fellah fra Esbjerg, mens flere spillere er blevet solgt – heriblandt stortalentet Emre Mor, der nu spiller for tyske Borussia Dortmund.

– Vi ser gerne, at der kommer en spiller eller to til, og lad os nu se, om det ikke lykkes i den periode, der kommer, siger Carsten V. Jensen.

Når klubben fredag tager hul på sæsonen mod Viborg taler statistikken til fordel for FC Nordsjælland, da klubben har vundet to ud af de tre seneste opgør mod den midtjyske klub, mens den tredje endte uafgjort.