Det swinger i Ninas jazzkøkken

MUSIK: I 1969 debuterede Nina Berg Løgager med Jamaicasangen. Efter en lang karriere som rocksangerinden er hun nået til jazzen og optræder i farum Kulturhus den 6. november.

FARUM: Nina var ikke mere end otte år gammel, da hendes musiklærer på Helsingør Lilleskole, Jørgen Wedege, skulle bruges hendes sangtalent. Han havde komponeret en stribe nye børnesange og hvad var mere naturligt end at spørge klavereleven med den fine stemme om, hun ville være med.

Ud af anstrengelserne kom klassikere som Jamaicasangen og Sansesangen, som var med på det første album Den lille blå kanin. Siden fulgte yderligere fire albums og en masse optrædender.

Nina voksede op, tog en musiklæreruddannelse på Zahles Seminarium, fik arbejde i først Tårbny Kommune og siden på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.

Op gennem 1980´erne var Nina Berg Løgager sangerinde i en stribe forskellige rockbands, men efterhånden begyndte kroppen at brokke sig. I 1900´erne flyttede Nina til Farum. Hun valgte at skrue ned for aktiviteterne, tog en uddannelse til psykoterapeut og lavede sit eget band ved navn Still Standing, som spillede covermusik.

For ti år siden fandt hun for alvor sin egen boldgade, da hun stiftede jazzorkestret Ninas Jazzkitchen.

– Jeg har altid haft jazzen med mig. Der er en anden dybde og sjæl i at synge jazz, fortæller Nina Berg Løgager, og fortsætter:

– Det er en passion. Jeg kan ikke lade være og er så heldig, at jeg har fået et godt hold i ryggen. Vi er fem i alt i Nina Jazzkitchen.

Nina Berg Løgager maler også billeder og har været aktiv i den lokale kunstforenings bestyrelse gennem flere år. Derfor kender hun så udmærket Farum Kulturhus.

Lørdag den 6. november klokken 11 til 13 giver Ninas Jazzkitchen foyerkoncert i kulturcaféen.

– Det bliver min første optræden i Farum Kulturhus. Det bliver dejligt. Vi kommer med et set med mainstream jazz med et lækkerhedstwist, siger Nina Berg Løgager.