DEBAT: Minimumsnormeringer i Furesø

Fra venstre Jesper Dyhrberg (SF) og Anders Medum Groth (R). Privatfoto
Fra venstre Jesper Dyhrberg (SF) og Anders Medum Groth (R). Privatfoto

Af: Jesper Dyhrberg, Formand og spidskandidat for SF Furesø og Anders Medum Groth, byrådskandidat for Radikale Venstre

SF og Radikale Venstre har nu sikret minimumsnormeringer på landsplan i løbet af de næste tre år. Så længe vil vi ikke vente i Furesø. Vi vil have minimumsnormeringer i Furesø hurtigst muligt. Og det kan faktisk kun gå for langsomt. Ordentlige normeringer sikrer et godt børneliv, hvor barnet hver dag oplever nærvær og udvikling i trygge rammer. Det skylder vi vores børn, forældrene og ikke mindst vores personale.

I de kommende år stiger behovet for uddannede pædagoger, i takt med at kommunerne indfaser minimumsnormeringerne. Der skal vi i Furesø gå forrest, som en attraktiv kommune at være ansat i. Bedre normeringer er et godt redskab til at gøre kommunen endnu mere attraktiv. Det gælder både for vores nuværende borgere, personalet og for tilflytterne til kommunen.

Furesø skal være en kommune, hvor det gode børneliv leves. Det gode børneliv tiltrækker både personale og familier til Furesø. På mange områder er vi rigtigt langt i kommunen. Men på normeringerne i daginstitutionerne halter vi bagefter. Der skal vi være mere ambitiøse. Ordentlige normeringer skaber grobund for, at vores dygtige ledere ude i institutionerne kan sikre en høj kvalitet, lavere sygefravær og bedre trivsel for børn og ansatte.

Bedre normeringer er også med til at tiltrække mere uddannet personale til kommunen. Det mangler vi i høj grad. Derfor skal vi også være opmærksomme på at skabe gode rammer for vores dygtige pædagogmedhjælpere, der ønsker at uddanne sig i faget. Minimumsnormeringer skal ikke være maksimumnormeringer. Det skal netop være et minimum, for det niveau man kan forvente i Furesø Kommune. Det første vigtige skridt skal vi tage nu.