DEBAT: Masser af skønne ønsker for motorvejsstøjen – ingen resultater

Anders Medum Groth
Anders Medum Groth

Anders Medum Groth, Pipersvej 17, Farum, Byrådskandidat for Radikale Venstre

Lene Bang havde i tirsdagens avis et indlæg i avisen omkring alle de gode intentioner som Socialdemokraterne i Furesø har. Jeg manglede i høj grad lidt selvransagelse. Socialdemokratiet har nu haft borgmesterposten i 10 år. Hvor længe skal vi egentligt vente på mindre støj fra motorvejen? De sidste 10 år er støjen herfra udelukkende øget. Det kan godt være at socialdemokrater elsker roser. Men man behøver ikke at lulle sig ind i en Tornerosesøvn. Det er på tide at vågne op.

Artiklen får mig egentligt blot til at stille endnu flere undrende spørgsmål, end den giver mig svar:

1) Hvad betyder det at I har taget kontakt til Folketingets Transportudvalg og dermed Jeppe Bruus? Hvad er Socialdemokratiets politik på området i Folketinget? Har I påvirket den? Er I blevet mere ambitiøse end de 100 mio. kr. om året på landsplan som Lene Bang talte varmt omkring for to år siden?

2) Vil I have 6 meter høje støjskærme eller overdække det hele? Det er uklart for mig. Den ene dag er det den ene løsning, den anden dag en anden.

3) De økonomiske modeller var et af de ønskede elementer fra Furesøs eget §17.4-udvalg. Hvorfor er de endnu ikke på plads tre år efter? Hvor meget har I tænkt jer at kommunen og grundejerforeningerne skal spytte i kassen? Og hvorfor lige i Furesø, når det andre steder betales af staten? Hvordan forestiller I jer at de økonomiske modeller skal se ud?

4) Hvad består samarbejdet med Vejdirektoratet i? Har I lagt en fælles plan? Den er ikke til at se nogle steder. Den forøgede støj fra Fiskebækbroen som blev konstateret i 2017/2018 er endnu ikke blevet tilbundsgående undersøgt. Vejdirektoratet har ikke planer om dette i hverken dette år eller kommende.

Jeg savner flere resultater og ikke bare flere fortællinger om hvad man vil gøre. Den historie hørte vi også før sidste valg. Jeg synes at der sker for lidt. Til gengæld går det alt for langsomt. Det er blandt andet årsagen til, at jeg selv har valgt at stille op til det kommende byrådsvalg. Vi skal have mere fart på processen.