Danfilter har modtaget sin fjerde gazelle i træk

Den succesfulde Farum-virksomhed kan nu bryste sig af titlen som marathongazelle

ERHVERV På danske arbejdspladser, i boligselskaberne og i de danske hjem er der kommet fokus på indeklima. En tendens, som med Covid-19 og den øgede brug af brændeovne under energikrisen kun ser ud til at vokse.

Det er konklusionen fra leverandøren af ventilationsfiltre til boligventilation, Danfilter i Farum, efter de for fjerde gang i træk modtager Børsens Gazellepris og derved kan bryste sig af titlen som marathongazelle.

“Vores mål for Danfilter er at gøre det så nemt og lettilgængeligt som muligt for både private og virksomheder at købe sine filtre. Derfor er vi utroligt glade og stolte af at modtage endnu en Gazellepris som tegn på, at vores strategi virker,” udtaler direktør Henrik Friis i en pressemeddelelse.

Nu fra egen fabrik

Virksomhedens succes har afsæt i flere vigtige beslutninger, først og fremmest tilbagetrækningen af hovedparten af produktionen til Danmark og oprettelsen af webshoppen Filterhuset.dk i 2012, hvor man også revurderede salgskanalerne og valgte at udvikle og producere filtre på egen fabrik.

“Det har krævet millioninvesteringer at indkøbe nyt materiel og omdanne produktionen til vores eget mærke. Investeringerne har virkelig betalt sig, for i dag kan vi se, hvor monumental egenproduktionen har været for vores udvikling og den succes, vi har opnået. Der er bare større tiltro til filtre produceret i Danmark,” fortæller Henrik Friis.

Den tredje vigtige ændring i strategien blev rullet ud, da landet lukkede ned under Covid-19-epidemien. Indsatsen blev nu rykket over mod det private marked gennem Filterhuset, som også blev lanceret i norske og svenske udgaver.

Klar til flere statuetter

“Vi er gået fra ’blot’ at være producent til at være en pålidelig forhandler for kunderne, der kan svare på spørgsmål om for eksempel, hvordan luftforurening og pollen påvirker deres hverdag. Det er lykkedes os at få kunderne med på vores glæde for filtre og det gode indeklima, og det belønner de ved at vende tilbage igen og igen,“ konkluderer Henrik Friis i pressemeddelelsen og tilføjer:

“Fortsætter vi med at bygge på og gøre det vi er bedst til, så tror jeg også, at vi i fremtiden kan tilføje endnu flere statuetter til trofæskabet.” jesl

FAKTA

DANFILTER

Danfilter er en dansk producent af luftfiltre til alle tilgængelige industri og proces-ventilationssystemer på markedet.

Danfilter har sit hovedkvarter og produktion i Farum, og har eksisteret i mere end 40 år.

Filterhuset.dk er Danfilters webshop målrettet private forbrugere. Shoppen har eksisteret siden 2012, og findes ligeledes i norske og svenske udgaver.

Der var én, der var to… og nu er der så hele fire gazeller landet hos Farum-virksomheden Danfilter og Henrik Friis, hvilket gør virksomheden til noget så eksklusivt som marathongazelle. Pressefoto