Byrådskandidat til kamp mod støjen fra Fiskebækbroen

Anders Medum Groth har startet en Facebook-gruppe, der skal arbejde for støjdæmpning af Fiskebækbroen. Foto: Mikkel Kjølby
Anders Medum Groth har startet en Facebook-gruppe, der skal arbejde for støjdæmpning af Fiskebækbroen. Foto: Mikkel Kjølby

mikkel Kjølby

Et stor andel af Furesøs borgere er plaget af støj fra Hillerød-motorvejen og ikke mindst Fiskebækbroen.

Anders Medum Groth fra Det Radikale Venstre har valgt at starte en Facebook-gruppe, som udelukkende har til formål at samle Furesø-borgerne til kamp mod den voldsomme støj fra Fiskebækbroen.

– Denne vinter starter de såkaldte infrastrukturforhandlinger op på Christiansborg. Her er det vigtigt, at der afsættes flere midler til at støjskærme generelt. Det er en forudsætning for at vi kan få støjafskærmning på Fiskebækbroen. Derfor er det væsentligt, at vi få lagt et massivt pres på vores lokale byrådspolitikere og lokalt valgte folketingsmedlemmer. Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi vil have en støjafskærmning af Fiskebækbroen, skriver Anders Medum Groth i Facebook-gruppen: Fiskebækbroen skal støjskærmes.

Furesø Kommune har gjort en del forarbejde. Et udvalg afleverede for over et år siden en rapport, som drog nogle forbløffende konklusioner.

Vejdirektoratets støjmodeller tog således ikke hensyn til broens udformning. Støjen fra fugerne er ikke medtaget. Derfor er støjen langt større end modellerne påviser.