Bundskraber overfor erhvervslivet

Foto: Jimmy Rømer
Furesø Kommunes service overfor erhvervslivet er sløj, men målet er at komme blandt landets 10 bedste.
Furesø Kommunes service overfor erhvervslivet er sløj, men målet er at komme blandt landets 10 bedste.

Furesø: Der er tørre tæsk til Furesø Kommunes service overfor erhvervslivet. En undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser, at kommunen ligger nummer 72 ud af 96 adspurgte kommuner, når det gælder den samlede tilfredshed med servicen for erhvervslivet. Helt galt står det til, når det gælder virksomhedernes vurdering af den fysiske planlægning. Her skraber Furesø Kommune bunden med en placering som nummer 91. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Formanden for Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget, Preben S. Pettersson, kalder DI's undersøgelse for "rigtig nyttig". Forudsætningen for, at kommunen kan gøre det bedre, er ifølge udvalgsformanden, at kommunen ved, hvor tingene kan gøres bedre.

Preben S. Pettersson peger på, at kommunen er i fuld gang med at styrke området for at skabe erhvervsvilkår, der skal gøre Furesø i stand til at måle sig med landets 10 bedste kommuner.

De to tidligere borgmestre i Farum, Flemming Oppfeldt (V) og Lars Carpens, Fokus-listen, er mildt sagt fortørnet over Furesø Kommunes elendige placering.

Flemming Oppfeldt nævner høje dækningsafgifter, lange sagsbehandlingstider og ringe dialog som årsager til, at kommunen er blandt de værste erhvervskommuner.

Lars Carpens mener, at bureaukratiet har fået lov at brede sig, og han finder det uforståeligt, at kommunen vælger at sparke til erhvervslivet, for eksempel med indførelse af affaldsgebyrer med tilbagevirkende kraft.