Bedste sæson for Furesøbad

Foto: Camilla Fræhr Hansen

Med høj sol på den skyfrie blå himmel ligger der allerede fra tidlig formiddag badegæster i sandet ved Furesøbad. Der er kamp om de gode pladser, og inspektør ved Furesøbad Michael Bay Olsen, som har været ved Furesøbad i 25 år, kan godt mærke, at vejret har gjort en stor forskel i år.

– Det har været vores bedste sæson i, jeg ved ikke hvor mange år. Der er jo ikke nogen dage, hvor der ikke er mennesker. Kioskens omsætning fortæller også, at da vi nåede første juli, så havde vi solgt flere is, end vi havde hele sidste år. Den omsætning, jeg har i kiosken, er den, jeg kan måle det på. Det er den største omsætning, jeg har haft nogensinde, siger Michael Bay Olsen.

Furesøbad har besøg hele dagen af mennesker i alle aldre.

– Det er småbørn om formiddagen, og så når vi kommer hen på eftermiddagen, så vågner de unge mennesker, og så kommer de, og så når vi når hen efter klokken 16, så kommer de arbejdende også herned. Det er hovedsageligt familiemennesker, der kommer her, siger Michael Bay Olsen.

En af de familier, som er her er 34-årige Lene Andersen og hendes 32-årige kæreste Martin Jarner. De har taget deres to børn, Jessica på 6 år og Milas på 5 år, med en tur til Furesøbad.

Martin Jarner kan også nikke genkendende til den travle kiosk.

– Min ven arbejder også i kiosken, og han siger også, at han er på arbejde hele tiden, og at der er fuld gang i den. Det er rigtig godt for lokalområdet, for der er en del butikker, der lukker, så det er godt, der kommer lidt gang i det, siger Martin Jarner.

Familien har været ved Furesøbad masser af gange, og vejret gør, at familien har taget endnu en udflugt hertil.

– Det er jo godt vejr herhjemme, så det kan ikke betale sig at tage langt væk, siger Lene Andersen.

I forhold til alger, så mener Michael Bay Olsen ikke, at der er grund til bekymring.

– Der er ingen problemer, og der har ikke været noget i år. Jeg ved, at der har været noget helt nede i den anden ende af søen. Det er vindretningen, der gør, at de er i den ende. Skifter vinden og kommer de herop, så tager vi det til den tid. Kommer de i mængder, hvor man ikke kan se sine fødder, når man bader, så fraråder vi selvfølgelig badning, men der er ikke noget, der tyder på det lige nu, siger Michael Bay Olsen og fortsætter:

– Man kan jo se, hvor klart vandet er. Det hedder sig jo, at hvis du ikke kan se dine tær, når du går i vandet til knæene, så kan du være påpasselig, men folk skal bare nyde det, for her er jo dejligt, siger han.