700.000 kroner til Furesøs museer og biblioteker

Furesøs museer og biblioteker får 700.000 kroner til at fortælle om jødisk liv, kultur og historie

700.000 kroner til Furesøs museer og biblioteker

Der sættes spot på jødisk kultur i Furesø Kommune. Foto: Det Kongelige Bibliotek

STØTTE Med en bevilling på mere end 700.000 kroner fra Slots- og Kulturstyrelsen har Immigrantmuseet og Furesø Biblioteker i samspil med Dansk Jødisk Museum indledt 2023 med et nyt tværgående samarbejde, der kaster lys over dansk-jødisk kulturhistorie og nutidigt liv.

I anledning af 400-året for jødisk tilstedeværelse i Danmark er det nemlig fortsat aktuelt at sætte fokus på minoriteters vilkår i demokratiet og indvandringens betydning for vores samfund, skriver Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

For et år siden lancerede den daværende regering en national handleplan mod antisemitisme, hvor der blev afsat midler til samarbejder mellem landets museer og biblioteker om at gennemføre udstillinger og arrangementer om jødisk liv, kultur og historie. Immigrant-museet, Furesø Biblioteker og Dansk Jødisk Museum sendte en ansøgning på projektet ’Indtryk, Aftryk, Udtryk’, som altså nu får støtte.

”De kommende tre år vil borgere i Furesø Kommune og resten af Nordsjælland opleve indsatsen udfolde sig i en perlerække af arrangementer om jødisk litteratur, musik, mad og andre kulturformer samt en stor særudstilling på Immigrantmuseet og Farum Kulturhus om jødisk identitet og antisemitismens historie i 2025,” fortæller museumschef Cathrine Kyø Hermansen og biblioteksleder Ricki Elsgaard.

Jk