19-årig rundede 50 kampe

Fodbold: Oliver Villadsen fra Blovstrød spillede sin kampe nummer 50 for FC Nordsjælland mod OB.

Foto: Rudi Dalsgaard

16 minutter fik han i sin debut tilbage i 2019, højrebacken Oliver Villadsen.

Men siden har FC Nordsjælland-spilleren sat sig tungt på spilleminutter, og derfor rundede den 19-årige 50 førsteholdskampe for Superligaklubben i onsdagens hjemmekamp mod OB.

Siden starten på forårssæsonen 2021 har Oliver Villadsen ikke set sig tilbage og har været fast mand – lidt hjulpet på vej af, at den hidtidige højreback, Mads Døhr Thychosen, fik en ny rolle i FCN-forsvarets tremandskæde.

– Det er en stor milepæl for mig. Jeg synes, det er gået stærkt. På kort tid er jeg gået fra minimal spilletid til at spille stort set hver gang, og det er jeg stolt af, siger Oliver Villadsen til fcn.dk.

Tidligt til FCN

Han kom tidligt til Farum/FC Nordsjælland fra Blovstrød og har taget hele turen op igennem systemet – både før, under og efter klubben blev en del af Right to Dream.

– Det er mit andet hjem, kan man godt sige, fordi jeg har været her hver dag i rigtig mange år, så jeg føler mig rigtig komfortabel, når jeg møder ind, siger backen, der egentlig var offenivspiller i sin ungdomstid, men siden er blevet omskolet til back.

– Jeg har rykket mig rigtig meget både som menneske og fodboldspiller de seneste år. Jeg tror, at når man rykker sig personligt, så kommer det også til syne på banen. Jo mere komfortabel du er, når du træder ind på banen, desto større selvtillid spiller du med, og så har du mere frihed til at udvikle dig selv og dit spil, siger Oliver Villadsen.

Skal finde sig selv igen

Han har også slået døren ind til det danske U21-landshold og er i den grad en spiller, der skal tegne billede i FC Nordsjælland de kommende sæsoner.

– Lige nu er mit klare mål, at vi som hold, inklusiv mig selv, skal finde os selv igen. Vi ved godt, hvor højt vores topniveau kan være, men vi har også set, hvor lavt vores bundniveau kan være. Og det er ikke godt nok, siger han.

– Når det kører for holdet, bliver det også nemmere at præstere personligt, og jeg har selvfølgelig også et mål om udvikle mig endnu mere og vise mig frem. Jeg vil gerne bidrage med flere mål og assists, men jeg skal også fortsat lægge på en masse ting i mit defensive spil.