Weekend med øl og vinyl på programmet

Weekend med øl og vinyl på programmet
Foto: Casper Bruun Mortensen

Programmet siger det måske ikke.

Men meget tyder på, at der vil være en lind strøm af mænd til Elværket i Frederikssund den kommende weekend.

Lørdag fra klokken 11:00 til 16:00 står den nemlig på kombineret vinyl- og ølmesse.

Siden 2017 har der været afholdt vinylmesse på kulturhuset Elværket i Frederikksund, og med årene er det blevet en voksende publikumssucces, fra små 50 deltager til i år hvor det forventes at 250 mennesker vil besøge messen hen over dagen.

Arrangørerne kunne i år melde udsolgt af salgsboder fire dage, efter de blev sat til salg, oplyser de i en pressemeddelelse.

Det betyder, at der vil være 24 borde spækket med kasser, hvor ivrige samlere kan grave efter deres næste plader blandt de anslået cirka 20.000 plader inden for stort set enhver tænkelig genre.

Den kommende weekend er der for fjerde gang vinylmesse i Elværket. Denne gang også med øl.

Ølsmagning

Som noget nyt i år vil der også være mulighed for at smage på noget godt øl.

FNI, som også arrangerer forskellige ølsmagninger hen over året, har takket ja til samarbejdet og har inviteret en række spændende lokale mikrobryggerier til at kigge forbi med deres seneste bryg.

Hoppe Garagebryg, Morten bryg, Vinbjerggård og Kalvøens bryggeri. Desuden kan du købe smagsprøver fra Brænderiet Gedelille, det lokale destilleri i Sønderby. Entre er gratis for alle på messen, men hvert glas øl koster 10 kr.

Vurdering

Selv om vinylplader har fået et comeback i de seneste år, står de i mange hjem efterhånden tilbage som noget, man ikke har brug for eller gavn af.

Men nogle af samlingerne kan faktisk vise sig at være en del mere værd, end man lige skulle tro.

Har du f.eks. The Beatles White Album stående med et lavt serienummer i den rette stand kan du kalde dig millionær, hvis du vælger af sælge den.

Men mindre kan måske også gøre det, og derfor har du mulighed for at hive din egen, ægtefællens eller fars pladesamling frem igen, tage den med til Elværket og derpå få den vurderet gratis af en ekspert.