Vikings drengedrøm gik i opfyldelse

Foto: Per Buurgaard Christensen

Hver aften i denne tid får smeden jernet til at gløde på scenen i Frederikssund Vikingespil, hvorefter han rækker det til munken Poppo, så denne kan bære »jernbyrd« med sine bare næver og bevise den kristne guds overlegenhed i håbet om at omvende Harald Blåtand, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Dermed er en drengedrøm gået i opfyldelse for Peter Svanholm Christensen, der i år fejrer 50 års jubilæum i vikingespillet, hvor han har været med hvert eneste år, siden han var et spædbarn.

– Da jeg var fem-seks år gammel, var jeg smededreng i spillet og tænkte, bare man kunne blive smed en dag. Men i nogle år har smeden været afskaffet. Så da Henrik (Grundtmann, spillets scenograf, red.) kom og spurgte, om det ikke var noget for mig at være smed, blev jeg glad. De må fremover godt finde et hjørne på scenen, hvor smeden skal stå. Det vil jeg ikke have noget imod, fastslår Peter Svanholm Christensen, der har sit eget private værktøj med på scenen.

Frederikssund Vikingespils forestilling »Harald Blåtand« opføres hver aften klokken 20 på friluftsscenen på Kalvøen, dog klokken 16 søndag den 16. juli, hvor der spilles for sidste gang i år. Billetter kan købes på www.vikingespil.dk

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 12. juli 2017