Stor interesse for vikingeaudition

Foto: Casper Suk Thorlacius

14 børn under 15 år og 53 voksne var tilmeldt søndagens audition i Valhal i Frederikssund til sommerens vikingespil Heids Hævd, der er skrevet af Morten Stenger og igen i år bliver instrueret af Louise Schouw, skriver Frederiksborg Amts Avis.

De første, der skulle fremføre en på forhånd øvet tekst, var børnene, som kort efter klokken 10 blev kaldt til samling i Valhal.

Blandt de fremmødte var 14-årige Laura Hansen fra Frederikssund.

Hun er trods sin unge alder en rutineret medvirkende i vikingespillet, da dette års forestilling, såfremt hun får en rolle, vil være hendes 7. af slagsen.

En af grundene til, at hun fortsat ønsker at være med på Kalvøen denne sommer, er, at hun nyder at være en del at fællesskabet, der omgiver vikingespillet.

– Vi er som én stor familie, og fællesskabet er helt fantastisk. Jeg elsker skuespil, og det er fedt at være en del af et så stort projekt, som folk gider komme og se, siger Laura Hansen.

Blandt de øvrige deltagere var også 11-årige Magnus Ullmann fra Frederikssund og 11-årige Hjalte Rytkov fra Stenløse.

Magnus har været med i vikingespillet, siden han var tre-fire år, mens Hjalte søndag var til sin 4. audition.

De er også vilde med skuespil, men de er også bedste venner, og at få lov at være sammen så mange timer i løbet af sommeren vejer også tungt.

Ifølge Louise Schouw kan der gå op til 14 dage, før deltagerne ved søndagens audition får besked om, hvorvidt de har fået en rolle eller ej.

Og nogle bliver skuffet i år, da der er lidt færre taleroller i år end tidligere.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis mandag den 8. januar.