Se hvor kunsten bliver skabt

Fire kunstnere omkring Skibby har slået sig sammen om en mini-kunstrunde i weekenden den 5.-6. september, hvor de holder åbent samtidig.

Tre af dem deltager i en større sammenhæng – nemlig kunstrunden.dk, som er et arrangement, der involverer mere end 100 kunstnere i hele Nordsjælland, hvor der inviteres indenfor klokken 11-17.

De tre kunstnere omkring Skibby holder til i et meget smukke områder, så kunsten kan forenes med naturen.

I Skuldelev, med udsigt til Skuldelev Ås, ligger Atelier HBH-Art på Bøgevej 2 som nummer 103 på ruten. Der udstiller Helle Borg Hansen sine oliemalerier med farver og energi, og motiverne er heste, vilde dyr samt flamencodansere. Hun skaber desuden skulpturer i bronze og stentøj, og der er værker både færdige og undervejs i processen. Se mere på hjemmesiden hbh-art.dk

Ikke langt væk fra Skuldelev ligger Østby, hvor der er to kunstnere, hvoraf den ene er Anne Gry Andersen, Hammervej 16, der er rutens nummer 104. For hende er er naturen og kærligheden til alt levende den store inspirationskilde. Det seneste år har hendes tema været menneskets rov på naturen. Alt pakket ind i symbolik og stærke farver. Hun bor med den mest fantastiske udsigt ned mod Roskilde Fjord. Se mere på annegryandersen.dk

Lidt længere mod syd kan du besøge Gunhilds Galleri i det gamle Grisehus på Holtensminde, Holtensmindevej 75. Gunhild Rasmussen maler i glade farver, inspireret af natur og bevægelse i krop og sind, og med fokus på glæde og sanselighed. Der er samtidig Åben Have med bi- og insekt-venlige stauder, vand i haven, vild skovhave og skøn udsigt over Hornsherred fra vinmarken.

Derudover har hun tre gæstekunstnere. Se mere på gunhilds-galleri.dk

På Holtensmindevej 54 ligger TANG.myway, og der har Jane Tang skiftende udstillinger samt udstilling af gamle restaurerede møbler. Hun er ikke med i kunstrunden, men holder åbent hver søndag klokken 11-16. TANG.myway kan du finde mere om på facebook.

Selvom du kommer tæt på kunstnerne, gælder det fortsat om at passe på hinanden – med afstand og håndsprit – hos alle besøgsstederne i kunstrunden.

På siden kunstrunden.dk kan man finde en oversigt over alle kunstnerne, så man kan lægge sin rute.