Se byrådsmøder hjemme fra sofaen

Det er slut for borgerne med at gå glip af Frederikssund Byråds månedlige møder, fordi de har børn at tage sig af derhjemme, har problemer med transport eller ikke har tid eller lyst til at begive sig ud om aftenen.

I aften klokken 19.00 har Frederikssund Kommune premiere på web-tv, hvor man via kommunens hjemmeside kan følge debatten i byrådssalen på Frederikssund Rådhus.

Og hvis man ikke når at få computeren frem under mødet, bliver den livestreamede udsendelse liggende på kommunens hjemmeside, så man kan se eller gense den.

– Det er noget, vi har ventet et stykke tid på, og som er blevet forsinket på grund af corona. Vi er godt klar over, at det koster penge at øge indsatsen for demokratiet, forklarer Frederikssund Kommunes borgmester John Schmidt Andersen (V).

Det er uvist, hvor mange personer, der vil benytte muligheden, som flere og flere kommuner tilbyder i disse år. Borgmesteren håber, at livestreaming vil få endnu flere til at overvære et byrådsmøde.

– Jeg synes, det er vigtigt for demokratiet, at borgerne generelt ikke kommer til at sidde på afstand af byrådet. Så jeg vil faktisk hellere have, at de kommer i byrådssalen. Der er en pæn trofast skare, der tropper op til møderne i dag, og det vil selvfølgelig ikke være godt, hvis livestreaming får flere og flere til at blive hjemme, så vi politikere til sidst sidder alene tilbage i salen, siger han.

Det koster i 2021 Frederikssund Kommune 191.000 kroner i anskaffelse af udstyr, 45.000 kroner til software og 23.000 kroner til streamning, altså 259.000 kroner. For 2022 og de kommende år koster det 209.000 per år at sende byrådsmøderne ud til borgernes computere.

Anskaffelsen af udstyret betyder desuden, at kommunen også får mulighed for at livestreame borgermøder som et supplement til fysiske møder.

Livestreamingen findes på hjemmesiden www. frederikssund.dk/Politik/byraadet/webtv, og man kan finde en dagsorden til mødet på www.frederikssund.dk under “Politik” og “Dagsordener og referater”.