Se billederne: Eksklusivt besøg i Jægersprislejren

Foto: Malene Koops Grønborg

Omkring 300-400 gæster lagde lørdag vejen forbi Jægersprislejren for at fejre lejrens 130 års jubilæum. Tambourkorpset satte festlighederne i gang,, da 12 mand spillede og marcherede igennem Hovedgaden i Jægerspris.

Redningshelikopteren fra eskadrille 722 fløj lavt ind over Jægersprislejren, hvorefter den cirklede rundt og landede, og satte en fra mandskabet ned på den store fodboldbane inde midt i lejren. Helikopteren lettede igen og fløj væk, men vendte kort tid efter tilbage, for at vise hvordan man udfører en hoist-operation, hvor en fra helikopteren bliver firet ned til den nødstedte og får denne med tilbage op i helikopteren.

Herefter landede helikopteren igen, og det var muligt for publikum at komme helt tæt på helikopteren, og børnene fik mulighed for at komme ind i helikopteren. Til dagligt er redningshelikopterens hovedopgave at udføre eftersøgning og redningsaktioner, hvilket også kan bestå i patienttransport mellem danske sygehuse og assistance til skibe i nød.

Beredskabet ankom med brandbil, kommandovogn samt lift, og det bragte stor glæde for både store og små, da det var muligt at komme en tur med i liften og se det hele lidt fra oven i en højde af 20,5 meter.

Medarbejderne i Jægersprislejren sørgede desuden på skift for at de mange gæster kunne prøvesmage Forsvarets feltrationer, og der blev blandt andet budt på kyllinge-lasagnette, Bøf stroganoff og varm havregrød med hindbær.

Der var skydeopvisning, hvor kaptajn Morten Malthe Pedersen fortalte gæsterne om sikkerheden der skal til, for at gennemføre en skydning i terrænet. Derefter kunne man overvære at finskytterne, infanteristerne samt IKK'eren nedkæmpede fjenden i terrænet. Da skydeopvisningen var afsluttet, var det muligt for interesserede at komme helt tæt på soldaterne og se deres materiel og stille spørgsmål.