Se billeder: Mørke trak folk til lysfest hos vikingerne

Det begyndte med relativt få besøgende. Men da regnen stilnede af, og mørket så småt skulle til at sænke sig på Kalvøen, strømmede gæsterne til Frederikssund-vikingernes udendørs lysfest på vikingebopladsen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Flammende bål, lyskæder i vikingehytternes boder og lys i store gamle trækroner skabte et magisk skær over lysfest og vintermarked, der blev afviklet for 18. år i træk.

Folk gik rundt og smagte på gløgg, varm øllikør med flødeskum, flæskestegssandwich og pandekager, lyttede til Niels Elberlings humoristiske solhvervstale i et fyldt langhus med servering af suppe, vikingesang og lurblæs, forsøgte at skyde med bue og pil, gav børnene en træktur på islandsk hest eller shoppede julegaver i form af Thorshammere, lammeskind eller pileflettede kurve.

– Der har været pænt med gæster, trods vejret ikke har været med os. Parkeringspladsen var fyldt på et tidspunkt. Mit gæt er, der har været omkring 1500 mennesker. Men det er svært at sige, for vi har trukket aktiviteterne ud i et større område end før, fortæller Camilla Dupont, formand for Frederikssund Vikingespil.