Ristede melorme og status efter COP21

Snacksskåle med ristede melorme og græshopper som en alternativ protienkilde var en lille påmindelse om, at vi kan blive nødt til at ændre vores livsstil for at stoppe klimaforandringerne, ved Frederikssund Klimaforenings møde torsdag aften, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Klimaforeningen inviterede til den radikale tidligere udenrigsminister Martin Lidegaards en status efter klimatopmødet COP21 i Paris i december måned, og hvilken betydning som aftalen, som verdens ledere har indgået, for Frederikssund.

Klimaforeningen inviterede særligt Miljørådet på Frederikssund Gymnasium, og det førte til, at 65 elever fra tre gymnasieklasser mødte op, fordi emnet faldt i god tråd med undervisningen om klima i naturgeografi og international politik, oplyser Mille Stehr Ishøj fra 3.c.

– Gymnasieeleverne var meget positivt overraskede over Martin Lidegaards oplæg. Det er sjældent, at man hører en politiker tale et sprog, man kan forstå. Og det er sjældent at høre en politiker i den grad brænde for det, han taler om, fortæller Mille Stehr Ishøj, der peger på, at Martin Lidegaard fremlagde flere pointer: COP21 var en god og nødvendig aftale, men den var slet ikke vidtgående nok, og borgerne skal gå med, fordi politikerne ikke kan lovgive om detaljer i vores livsstil, ligesom han fremhævede positive budskab, at det nytter for eksempel at koble væksttanker og energibesparelser, så væksten bliver mere grøn.

Bjørn Tving Stauning fra klimaforeningen var godt tilfreds med det store fremmøde:

– Jeg er overvældet over, at der var så mange unge. Det har været vanskeligt at få dem med tidligere. Mange af os klimanørder, som jeg selv tilhører, er oppe i årene, og det er ikke i vores tid nu, men i de kommende generationers, at der bliver store problemer, hvis vi ikke gør noget, siger Bjørn Tving Stauning, der håber, at de unge vil engagere sig i debatten om at passe på klimaet.

Klimaforeningen havde engageret gymnasieleverne til at smøre sandwich til deltagerne, der også blev budt på ristede melorme og græshopper, som nogen mener kan blive fremtidens bud på bæredygtige proteinkilder.

Hvilken betydning har de aftaler som statscheferne har indgået ved klimatopmødet i Paris.

Posted by Frederiksborg Amts Avis on Friday, January 29, 2016