Publikumsrekord på Roskilde Museum

Foto: Lars Skov
14022013 Jægerspris, Stenalder, Færgegården.
  Foto: Lars Skov
14022013 Jægerspris, Stenalder, Færgegården. Foto: Lars Skov Copyright Lars Skov

Frederikssund: Roskilde Museum, som Frederikssund Museum »Færgegården« er en del af, har sat ny publikumsrekord i 2013, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mere end 80.000 besøgende lagde vejen forbi Roskilde Museums besøgssteder i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner sidste år, fremgår det af en pressemeddelelse fra museet.

I 2012 oplevede Roskilde Museum en fremgang i det samlede antal af besøgende på 15 procent, og den positive fremgang fortsatte i 2013, hvor det samlede besøgstal på Roskilde Museum besøgssteder nåede 80.147, hvilket er en stigning på 14 procent i forhold til året før, hvor 70.000 lagde vejen forbi.

I 2013 bød Roskilde Museum på 150 større og mindre spændende og varierede museumsoplevelser lige fra særudstillinger som Kornerups billedverden omhandlende Roskilde bysbarnet Jacob Kornerup til byvandringer, foredrag, aftenåbent, markeder og børneaktiviteter.

Årets højdespringer blev dog uden tvivl besøget af Margrete 1´s berømte »guldkjole« fra Sverige, som mere end 10.000 gæster så udstillet på Roskilde Museum i efteråret 2013.

– Den meget fine fremgang i besøgstallet som Roskilde Museum oplever i disse år, betyder et kæmpestort skulderklap til museets arbejde og til alle vores ansatte og frivillige, der arbejder hårdt og engageret på at skabe et levende, attraktiv og lærerigt kulturtilbud til borgerne, siger Frank Birkebæk, direktør for Roskilde Museum, der ser besøgstallet som en anerkendelse af, at Roskilde Museums indsats og fokus på øget publikumsformidling i dækningsområdet Roskilde, Frederikssund og Lejre kommuner bærer frugt.