Pengenød: Udsalg skal redde velfærden

Foto: Kenn Thomsen, Casper Suk Thorlacius
Flere beboere i Jægerspris-Kulhuse området vil gerne have en cykelsti og har ønsket det i mange år. Søndag har Anja Bisp Pedersen arrangeret en cykeldemonstration, hvor blandt andet samtlige 23 medlemmer af byrådet er blevet inviteret. Aktionen er til fordel for en 10 km lang cykelsti fra Jægerspris til Kulhuse, og starten vil gå fra Kluhuse Havn, hvor jeg er for at snakke med Anja og evt andre fremmødte.
Flere beboere i Jægerspris-Kulhuse området vil gerne have en cykelsti og har ønsket det i mange år. Søndag har Anja Bisp Pedersen arrangeret en cykeldemonstration, hvor blandt andet samtlige 23 medlemmer af byrådet er blevet inviteret. Aktionen er til fordel for en 10 km lang cykelsti fra Jægerspris til Kulhuse, og starten vil gå fra Kluhuse Havn, hvor jeg er for at snakke med Anja og evt andre fremmødte. Kenn Thomsen

Hellere sælge ud af jord og ejendomme og stoppe planlagte byggerier end at give køb på velfærden i Frederikssund Kommune. Det lader til at være mantraet bag det sparekatalog, som administrationen på rådhuset har udarbejdet til byrådspolitikerne i kølvandet på det svigtende salg af byggeretter i Vinge, som medfører et hul i kommunekassen på 163 millioner kroner i indeværende år. Sparekataloget skal endeligt godkendes på onsdagens byrådsmøde, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Af byrådets dagsorden for onsdagens møde fremgår det blandt andet, at forvaltningen nu blandt andet foreslår et stop af budgetterede udgifter, primært anlægsudgifter.

Det gælder blandt andet Kulhus-cykelstien, som ellers var en del af budgetaftalen.

– Og det har vi det ikke godt med, men det er trods alt bedre, end at vi sparer på de varme hænder, siger borgmester John Schmidt Andersen (V).

Samlet set vil et stop af blandt andet anlægsarbejde spare kommunen for 19,1 millioner kroner i 2018.

Desuden lægger forvaltningen op til en reduktion i driftsudgifter for 48,4 millioner i 2018.

Salg af grunde og ejendomme forventes at kunne indbringe 31,9 millioner kroner i 2018, og generelt er borgmesteren godt tilfreds med det fremlagte forslag, som samlet set vil sikre 99,4 millioner kroner i budgettet.

– Når det ikke kan være anderledes, og vi står i den situation, vi gør, så er det nok det bedste, vi kan gøre, siger John Schmidt Andersen.