Nye plejeboliger er godt på vej

Foto: Casper Suk Thorlacius

Godt begyndt er halvt fuldendt«. Sådan lyder et gammelt ordsprog, der fint beskriver »rigets tilstand« på plejecentret Pedershave i Frederikssund, hvor der i øjeblikket opføres 36 nye plejeboliger, der forventes at stå klar til indflytning i januar 2017, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tirsdag blev det fejret, at man nu er nået et godt stykke ad vejen med byggeriets anden etape, da der var indbudt til rejsegilde for alle beboere, personale, bygherrer, rådgivere og håndværkere, der samledes i det, der inden længe står færdigt som centret nye dagligstue.

Og selv om lokalet endnu står i sin mest rå form, og temperaturen var til den kølige side i det ufærdige lokale, var stemningen varm, da borgmester John Schmidt Andersen (V) gik på talerstolen og benyttede lejligheden til at takke alle involverede parter for samarbejdet.

Det gjaldt ikke mindst beboerne på stedet, som dagligt følger med i byggeriets udvikling.

– Jeg hører jo historier her fra stedet. Det forlyder, at I beboere følger interesseret med i byggeriets gang, og at snakken blandt andet går på, hvor mange cigaretter, håndværkerne ryger, om det ikke er for koldt for dem at gå i shorts, og hvem af jer beboere, der skulle have haft hvilken en af håndværkerne, hvis I havde været yngre, sagde borgmesteren blandt andet.