Nye koncepter virker på kunstmuseum

Foto: Kenn Thomsen

Det myldrede med mennesker allevegne, da J. F. Willumsens Museum i Frederikssund inviterede til familiesøndag og »Willumsen – bag om kunsten«, to nye koncepter, der trak et stort antal store og små til kunstmuseet, som rummer den excentriske kunstner Jens Ferdinand Willumsens (1863-1958) værker og samlinger. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I kælderen sad børnefamilier og boltrede sig med farver og glimmer. Et andet sted prøvede voksne at tegne croquis efter nøgenmodel. Og andre igen hørte museumsdirektør Lisbeth Lund fortælle om museets store arkivmateriale med alt fra Willumsens breve og togbilletter til skitser og dagbøger, eller kom på omvisning med kunstsamleren Jens-Peter Brask i udstillingen »The Brask Collection meets Willumsen«, hvor nutidige værker, han har udlånt, så som Olafur Eliassons spektakulære lampe til Louis Vuitton-butikker vises side om side med Willumsens selvportræt »En fysiker«.

Veninderne Charlotte Holm Hansen og Christina Bennetzen, der har boet i Frederikssund i henholdsvis syv og halvandet år, besøgte kunstmuseet for første gang sammen med deres børn Hector og Molly, der er 3,5 år og født samme dag, men uden fædrene.

– Det er fantastisk. Man kommer bare her ned og laver alt det med glimmer, man ikke orker derhjemme, og så får man idéer til, hvad man kan lave med børnene. Bagefter skal vi rundt og se museet. Det en genial måde at gøre det på, og så får man lavet noget andet sådan en søndag, lød det begejstret fra Charlotte Holm Hansen.

Lisbeth Lund glædede sig over, at de to nye koncepter med familiesøndag 2. søndag i måneden og »Willumsen – bag om kunsten« én gang i kvartalet fik så flyvende en start.

– Jeg synes, det er dejligt, at så mange mennesker er kommet – den fornemmelse, når det bare summer over det hele! Vi har lavet de nye koncepter for at give flere »indgange« til museets værker og til kunstneren, og vi vil gerne invitere både børn og voksne til at deltage i flere kreative værksteder i de her rammer fremover, for det egner de sig til, lød det fra en meget tilfreds museumsdirektør, som dog ikke havde mulighed for at oplyse dagens besøgstal.