Nybyggere i en helt ny by

Foto: Annemette Ross Jensen

21 ud af de første 23 villagrundejere i Deltakvarteret i den nye by Vinge ved Frederikssund var repræsenteret, da grundejerne søndag holdt byggedag i kommunens pavillon/skurby. Grundejerne havde inviteret otte entreprenører, tre arkitekter og to byggesagkyndige – både lokale samt fra Sjælland og Jylland – og repræsentanter for kommunen inklusive borgmester John Schmidt Andersen (V) var også til stede, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Grundejernes talsmand Carsten Lentz, der selv skal flytte til Vinge fra Ølstykke med sin kone Pia og deres to børn på to et halvt og seks år, oplyste, at der er to formål med byggedagen.

– Det ene er at skabe synergier både økonomisk og kompleksitetsmæssigt, sagde han med adresse til, at det kræver koordination, når der skal bygges så meget på et forholdsvis lille område.

– Det andet er, at vi får et fælles fundament, og når vi taler om det bagefter, har vi en ide om, hvad forskellige ting betyder, og hvad vi skal tage højde for. Det har stor værdi for både os og firmaerne, der får mulighed for at profilere sig, sagde han.

Peter Kyster fra 3byg Tag og Facade i Frederikssund var da også begejstret for inititiativet og for at være en del af et spændende og langsigtet projekt.

– Som lokal kan man godt blive glemt lidt, så det betyder rigtigt meget for mig at jeg står her. Det er et godt visitkort, sagde Peter Kyster.