Næsten 300 børn dyrkede skole-motion

Foto: Malene Koops Grønborg

Frederikssund: – Det har været en kanon dag. Børnene er glade, og der er så mange, der har tilmeldt sig, at jeg faktisk tror, det bliver den største arkivstafet i hele Danmark.

Sådan fortæller Aase Friedrichsen, formanden for ORI Atletik og Motion, der i går stod for et arrangement kaldet "Arkivstafetten" for Frederikssund Kommunes 4.- og 5. klasser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Derfor havde man sendt invitationer ud til alle kommunens folkeskoler, og 272 elever var således blevet tilmeldt arrangementet, hvor børnene både løb stafet, sprang højdespring, længdespring og løb hækkeløb.

– Det har bare været så sjovt, siger en pige, da hun går forbi Aase Friedrichsen.

Og ORI Atletik og Motions formand synes da også, at det har været så god en dag, at men vil søge om at få lov til at holde arrangementet igen næste år.

Først løb de mange elever stafet, hvor det blev holdene på "hjemmebane" der løb hjem med sejren I hvert fald for 4. klasserne, hvor 4.a fra Åbjergskolen vandt, og 4.a fra Oppe Sundby Skole fik en andenplads. For 5. klasserne løb 5.a fra Oppe Sundby Skole med sejren, mens Åbjergskolen måtte "nøjes" med en andenplads.

Herefter fik børnene lov til at forsøge sig med forskellige atletikdiscipliner, hvor de kunne prøve både kuglestød, spydkast, højdespring, længdespring og hækkeløb.

Kwiny Nagujja fra 4.a på Solbakkeskolen var specielt vild med længdespring, mens mange af drengene samledes om spydkastningen, hvor der dog ikke blev brugt rigtige spyd, men nogle "gummi-bolde" kaldet "hylere", så ingen kom til skade.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.