Klar til Harald Blåtand

Foto: Annemette Ross Jensen

På forhånd havde 45 voksne meldt sig som interesserede i en rolle, da Frederikssund Vikingespil søndag holdt voksenaudition til årets vikingespil »Harald Blåtand«.

– De har skullet lære en tekst udenad, og vi fokuserer på, at de skal kunne spille den med deres krop og gøre den levende, sagde Louise Schouw, der synes, det er fedt at skulle i gang med et vikingespil for tredje gang.

Hun gør dog meget ud af ikke at involvere sig personligt med spillerne, så hun ikke har nogen darlings, men en professionel distance.

– Jeg involverer mig aldrig i sociale aktiviteter, og det er helt med vilje, for så laver jeg mit arbejde bedre, sagde instruktøren, der heller ikke havde nogen af de i alt otte hovedroller besat i sit hoved før auditon.

– Det bliver nødt til at være præstationen til audition, der er den bærende. Ellers ville det være helt urimeligt, sagde hun.

Og selv om 39-årige Jan Baun har været med i 27 år og spillet alt fra tosse til konge og »den onde«, så havde han også lidt kriller i maven før audition.

– Det er jo altid sjovt, men man er også altid en lille smule nervøs, selv om de er søde, sagde Jan.