IKEA’s byggefirma satser endnu større på Vinge

Byggeri: IKEA’s byggefirma har købt mere jord i Vinge. Direktør ser det som en langsigtet investering.

IKEA’s byggefirma satser helt vildt på Vinge

Ikano Bolig har store byggeplaner i Vinge ved Frederikssund. Planen om at bygge 1500 boliger er nu blevet udvidet til at ville bygge hele 1800 boliger. Illustration: Ikano Bolig

Ikano Bolig har store byggeplaner i Vinge ved Frederikssund. Planen om at bygge 1500 boliger er nu blevet udvidet til at ville bygge hele 1800 boliger. Illustration: Ikano Bolig

Vinge: IKEA-familiens boligselskab Ikano Bolig satser endnu mere på Frederikssund Kommune og planlægger nu i at bygge i alt 1800 boliger på det kæmpe areal af 990.000 kvadratmeter tidligere landbrugsjord i Vinge.

Ikano Bolig købte for et års tid siden de første 780.000 kvadratmeter jord i Vinge, og Frederikssund Kommune er i fuld gang med at udarbejde en lokalplan, så byggeriet af de første 230 boliger kan bygges på et mindre areal ved Snostrupvej i den sydlige del af Vinge.

Det store areal i nord – nord for Deltakvarteret har tidligere været ejet af Tvinsmosegaard, og det er i tilknytning til det, at Ikano Bolig nu har købt tre jordmatrikler på i alt 210.000 kvadratmeter mere fra en nabogårdejer.

Gårdejeren, der avler eksklusivt kødkvæg, lejer som en del af aftalen nu gården og forpagter jorden – indtil boligbyggeriet i Vinge nord går i gang.

Ifølge René Brandt, direktør i Ikano Bolig, har byggefirmaet købt de store jordarealer i det nordlige Vinge som en langsigtet investering.

René Brandt, direktør for Ikano Bolig, er ikke i tvivl om, at udviklingen vil boome i Vinge. – De store arealer i nord har vi købt som en langsigtet investering, siger han. Foto: Allan Nørregaard

– Vi bygger ikke som det første hverken på jorden ved Tvinsmosegård eller jorden, vi har købt nu. Her er kommunen heller ikke i gang med at udarbejde lokalplan. Her bygger vi boliger, når tiden er til det, og den nuværende økonomiske krise er ovre. Vinge ligger ideelt og tæt på Hovedstaden, og vi er ikke i tvivl om, at boligbyggeriet vil boome i hele Vinge, siger René Brandt.

Økonomiske muskler

Med Ikea-familien i ryggen har Ikano Bolig købt al jord for egne penge, og ejendomsudviklingsselskabet har de økonomiske muskler til at investere i jorden langsigtet.

René Brandt fortæller, at Ikano Bolig planlægger at bygge varieret med rækkehuse i ét, halvandet og to plan og dertil etageejendomme med lejligheder.

Han fortæller også, at Ikano forventer, at byggeriet af de første 230 boliger i syd kan gå i gang i begyndelsen af 2024 – når lokalplanen for området er vedtaget, og der er indhentet byggetilladelse.

Det er her på et knapt så stort areal ved Snostrupvej i den sydlige del af Vinge, at Ikano Bolig vil bygge de første 230 boliger. Rækkehuse i ét, halvvandet og to plan. Byggeriet går formenlig i gang i begyndelsen af 2024. Foto: Henrik Helmer Petersen