Høgerede ødelagt men kommune afviser kritik

Foto: Casper Suk Thorlacius
Han
Han

På ingen af Frederikssund Kommunes kort over Græse Ådal er der tegnet rørskov ind, og derfor mener chef for Vej & Park, Karsten Haslund, ikke, at kommunen har gjort noget galt i sagen om den rørhøgrede, som næstformand i Dansk Ornitologisk Forening Nordsjælland, John Hansen, mener, at kommunen er skyld i blev ryddet i sidste uge, skriver Frederiksborg Amts Avis.

John Hansen har tidligere forklaret til avisen, hvordan han egenhændigt har udpeget stedet, hvor et ynglende rørhøgpar havde rede, men som i sidste uge blev ryddet.

– Det område, hvor reden skal have været, er forpagtet ud til en landmand, som har forpligtet sig til at pleje arealet, siger Karsten Haslund.

– Vi har i dag (mandag, red) besigtiget stedet, og vi kan konstatere, at landmanden har plejet området, som han skal. Der er ingen af vores kort over området, der viser, at der skal være rørskov, tilføjer Karsten Haslund, som har følgende forklaring på, at der alligevel kan have været et stykke rørskov på stedet.

– På grund af den våde sommer sidste år har græsset ikke været slået helt i bund, og så er der måske noget rørskov, som lige har tittet op. Jeg har spurgt mine folk på området, om landmanden burde have vidst, at der var rørskov, men det siger de, at han ikke burde, fordi det ikke fremgår af vores kort, siger Karsten Haslund, som oplyser, at man mandag registrerede, at tre rørhøge kredsede over stedet.