Hestehandler dræbt i sit hjem

Indvielsen af Retten i Hillerød.
  240908 Foto: Allan Nørregaard
Indvielsen af Retten i Hillerød. 240908 Foto: Allan Nørregaard

En 42-årig kvinde blev onsdag af retten i Hillerød varetægtsfængslet for en uge.

Nordsjællands Politi og anklagemyndighed mener hun har tilføjet sin arbejdsgiver, heste- og kreaturhandler Lars Chr. Frederiksen, Skibby, et 5 centimer dybt stik i venstre side af ansigtet, som førte til at hans død.

Dødsfaldet skete den 28. december om natten i hovedhuset på gården Kristinelund i byens udkant.

Her havde Lars Christian Frederiksen sit hjem, og her har han videreført den forretning, hans far grundlagde i 1977. Virksomheden bedriver handel med heste og kreaturer samt kreaturtransport.

Kvinden blev først anholdt tirsdag eftermiddag klokken 17.50.

Og indtil grundlovsforhøret i går har politiet hemmeligholdt, at der var sket et mistænkeligt dødsfald i Skibby mellem jul og nytår.

Den 42-årige kvinde, der er tidligere konkurrencerytter, har haft en ledede rolle i den daglige drift af hestehandler-virksomheden.

Hun er ikke tiltalt for drab men for legemsbeskadigelse under særlig skærpede omstændigheder.

Kvinden blev anholdt klokken 17.50 tirsdag og har været gennem lange afhøringer. Hun nægtede sig i retten skyldig i anklagen.

Anklager Margit Wegge begærede dørlukning i sagen, da politiet stadig mangler et gerningsvåben, og fordi man mangler at foretage en række undersøgelser, som kan føre til nye afhøringer af personer, som ikke skal påvirkes af, hvad de har læst eller hørt i medierne.

Udfaldet af retsmødet blev, at politiet nu har en uge til at efterforske videre i sagen, mens kvinden sidde varetægtsfængslet.