Folkemøde om bæredygtigt Vinge

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frederikssund Klimaforening kalder til åben debat om Vinge torsdag den 25. januar i Kulturhuset Elværket.

I 10 år har skabelsen af den nye by Vinge været med til at introducere en ny tidsalder og give Frederikssund til en plads i elitedivisionen af fremsynede kommuner, mener de i Frederikssund Klimaforening, som konstaterer, at drømmen bristede før jul, og at juridiske og økonomiske forviklinger siden har kastet kulsorte skygger hen over de involverede politikere. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

For at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen, og for at komme videre med projektet og holde kommunen fast på de oprindelige klima-ambitioner for Vinge arrangerer Frederikssund Klimaforening et folkemøde torsdag den 25. januar klokken 19 i Kulturhuset Elværket, hvor det koster 50 kroner i entré.

– Vinge skulle ikke bare udvikle sig til en kæmpemæssig byggeplads – et levende laboratorium, som det lød dengang, men også være en lanterne, som kunne vise omverdenen, at man i Frederikssund tager klimaudfordringerne særdeles alvorligt. Men nu er vi bekymrede for, at man glemmer bæredygtigheden, fordi der mangler penge i kassen, og at kommunen ender med at sælge drypvis til byggespekulanter, der ikke ligesom ildsjæle brænder for miljøet, siger Bjørn Tving Stauning fra Frederikssund Klimaforening.